Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Боротьба за зір

Королева Єлизавета святкує успіх благодійного Трасту
01 листопада, 12:06

Британські ЗМІ активно пишуть, що її Величність та графиня Вессекська  відзначили цей вечір успіху Діамантового ювілейного Трасту на блискучому прийомі в Букінгемському палаці. Королева у свої 93 роки виглядала стильно — у сміливій синій сукні з довгими рукавами та аксесуарами з перлами.

Тим часом 54-річна Софі Вессекс, віце-меценат Трасту, надягла білу сукню та підбори — і віддала належну увагу благодійній роботі, яка допомогла зберегти зір понад 22 мільйонам людей лише за п’ять років.

Місія Трасту, створеного як обмежена у часі благодійна фундація глав урядів Співдружності націй у 2012 році, — стримувати сліпоту, якої можна уникнути, та наділити новим поколінням — молодих лідерів королеви. Траст закриється, як планувалося, в 2020 році, і ця місія буде жити в тих, кого вона підтримала, і в тих, кого вона забезпечила, щоб продовжувати змінювати життя і йти вперед.

На прийомі цього вечора зібралися співробітники, прихильники, партнери та бенефіціарії — зокрема прифронтові офтальмологи та  медичні працівники з різних країн Співдружності — щоб відзначити досягнення Трасту.

Починаючи з 2014 року, Траст допомагав більш ніж 22 мільйонам людей в Африці та Тихому океані отримати життєво важливі антибіотики для боротьби з трахомою — провідною в світі інфекційною причиною сліпоти — та підтримував Малаві та Вануату в усуненні ризику захворювання.

Траст забезпечив зорові операції понад 104 000 людей, які страждають на трихіозу трахоми, і забезпечив майже 19 200 людей, які отримали лікування, щоб запобігти втраті зору через діабет. Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати