Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суднобудівний завод визнано банкрутом, але останній шанс іще не втрачено

20 серпня, 00:00

Постанова про визнання ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара" банкрутом ухвалена Миколаївським обласним арбітражним судом. Однак виконання цього документа призупинено після касації керівництва заводу до голови суду. Остаточно доля одного з найпотужніших суднобудівних заводів України визначиться орієнтовно в жовтні.

Приводом стало звернення до арбітражного суду підприємства "Миколаївліфт", якому завод винен більш ніж 200 тис. грн., без урахування штрафних санкцій. Після оголошення про прийняття справи до провадження фінансові претензії до заводу висунули ще 23 кредитори - підприємства Миколаєва та інших міст. Загальна сума поданих позовів, як повідомили кореспондентові "Дня" в суді, "становить кілька мільйонів гривень".

Як повідомила заступник голови обласного арбітражного суду Павлина Цветкова, головна причина для внесення визначення про призупинення рішення суду - відсутність санаторів, котрі хотіли б опікуватися цим підприємством. При цьому банкрутство заводу автоматично потягне за собою звільнення півтора десятка тисяч працівників, і такий масовий локаут може призвести до соціального вибуху. Призупинивши дію постанови, Павлина Цветкова сподівається, що "завод уживе всіх заходів, аби розрахуватися з кредиторами".

Миколаїв

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати