Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З турботою про людей і тварин

Новий регламент на косметику, запропонований МОЗ, передбачає заборону випробувань на «братах менших»
17 січня, 11:58
ФОТО UMJ.COM.UA

У Міністерстві охорони здоров’я анонсують, що перелік заборонених інгредієнтів у новому регламенті збільшиться з 400 до 1 328, виробники зможуть використовувати лише безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри. Ці пропозиції є важливою складовою євроінтеграції України і виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. З проектом постанови можна ознайомитися на сайті МОЗ. 

Новий технічний регламент на косметичну продукцію розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Документ має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Євросоюзу.  

Таким чином, українські виробники косметики в середньостроковій перспективі зможуть експортувати свою продукцію до країн ЄС, а іноземні виробники — розміщувати свої виробництва на території України, що зокрема сприятиме зменшенню вартості їх продукції.

Один із важливих аспектів нового регламенту — заборонити випробування косметики на тваринах і дати можливість іноземним і національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції.  Такі правила вже кілька років діють у країнах Європейського Союзу, наголошують у МОЗ.

Щоб бізнесу було легше адаптуватися до нововведень, Мінздоров’я планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції. 

Протягом місяця, починаючи від 16 січня, можна надсилати МОЗ пропозиції та зауваження до проекту постанови. Робити це можна у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7.

Е-mail: ivanzadvornykh@ gmail. com, Іван Сергійович Задворних, тел.: (044) 200-06-69; e-mail: pharm. [email protected], Ольга Володимирівна Міщенко, тел.: (044) 200-06-68.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати