Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Причина — не тільки парі з Президентом

Центральний міст у Дніпрі повністю перекриють на два місяці, а основне транспортне навантаження прийме Амурський
17 липня, 12:32
ФОТО DPCHAS.COM.UA

Рішення про закриття головного моста через Дніпро влада міста ухвалила після того, як Президент України Володимир Зеленський у ході робочого візиту проінспектував об’єкт і запропонував меру укласти парі: якщо ремонт, що затягнувся на три роки, не буде завершено за півтора місяця, то Борис Філатов добровільно йде у відставку. Щоправда, при цьому мер усе-таки уточнив: ремонт можна завершити  за два місяці й урочисто відкрити його на День міста, 14 вересня. На умову президента Борис Філатов погодився й окремо зазначив, що Дніпро — єдине в Україні місто, яке затіяло такий ремонт на кошти виключно з місцевого бюджету.

«Ми стали єдиною громадою в Україні, яка за рахунок лише міського бюджету наважилася виконати таку масштабну реконструкцію. До початку капітального ремонту Центральний міст був у жахливому стані. Зношені балки і металеві конструкції переправи могли спричинити справжню катастрофу. Було багато труднощів: підрядчик, який зривав усі терміни; додаткові роботи, які неможливо було передбачити до початку ремонту, ніхто не знав, у якому стані міст під асфальтом. Проте зараз ми можемо з усією відповідальністю сказати, що вже до Дня міста Новий міст буде відкрито, і він буде повністю безпечним і комфортним для всіх учасників дорожнього руху», — розповів тоді Борис Філатов.

Трохи пізніше в мерії пояснили, що до Дня міста зможуть завершити лише реконструкцію верхньої частини Центрального моста. До цього часу тут повністю відремонтують дорожнє покриття, вкладуть додатковий ряд деформаційних швів, протягнуть мережу тролейбусних ліній. Наразі на своїй сторінці у Facebook мер попередив жителів про те, що незабаром планується повне перекриття руху через міст, який продовжиться до 14 вересня. Рух зупинять у ніч із 17 на 18 липня — рівно опівночі. У своєму посту міський голова також згадав, що за проектом для ремонту моста його повинні були перекривати повністю, але влада від цього відмовилася. Замість цього вирішили реконструювати частинами. Тепер для швидкого завершення ремонту об’єкт усе ж зроблять недоступним для автомобілістів.

Як повідомили в Департаменті благоустрою й інфраструктури Дніпровської міськради, понад два десятки автобусних і тролейбусних маршрутів перенаправляються через інші мости, а ще півдесятка тимчасово припиняють свою роботу у зв’язку з перекриттям руху через Центральний міст.

У зв’язку з великим суспільним резонансом перший заступник міського голови Михайло Лисенко пояснив на прес-конференції, що до перекриття руху по мосту призвело не тільки парі з Президентом. Воно планувалося в будь-якому разі — просто на більш короткий термін і орієнтовно в серпні. За цей період будівельники покладуть два шари асфальтного покриття й усунуть недоліки, пов’язані з певним прорахунком інженерів і конструкторів. На мосту нанесуть спеціальне покриття з розмежуванням руху, як для пішоходів, так і для велосипедистів. Встановлять спеціальне обладнання та проводи для електротранспорту.

Крім ремонту самого моста упорядкують сходи і колони, проведуть благоустрій. У планах мерії відновити автомобільний рух по центральному мосту до 12 вересня. На цей час основне транспортне навантаження припаде на іншу переправу через Дніпро — Амурський міст, де цілодобово чергуватимуть екіпажі патрульної поліції, евакуатор і фахівці для надання допомоги учасникам дорожнього руху.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати