Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Після повені Львівщині загрожує епідемія

20 серпня, 00:00

На жаль, затоплені поля та зруйновані обійстя ­ не єдина проблема, яка виникла в кількох районах Львівської області, що потерпіли від недавньої повені. За повідомленням головного санітарного лікаря області Романа Павліва, там існує серйозна небезпека спалаху епідемії черевного тифу.

Річ у тім, пояснює пан Павлів, що на території найбільш потерпілих від стихійного лиха Жидачівського, Миколаївського, Самбірського та Старосамбірскього районів проживало двісті осіб, котрі свого часу перехворіли черевним тифом. Ці люди навіть після свого одужання залишаються носіями хвороби. Повінь, як відомо, зруйнувала також і вбиральні та вигрібні ями, внаслідок чого відходи життєдіяльності людей потрапили до криниць. На думку головного санітарного лікаря, загроза виглядає цілком реальною.

Черевний тиф ­ не єдина проблема, яка турбує санітарно­епідеміологічні служби. У першій половині вересня лікарі очікують спалаху епідемії вірусного гепатиту «А», інкубаційний період якого триває 30 діб. Вже сьогодні санітарні служби проводять роз'яснювальну роботу серед людності, зокрема в навчальних закладах.

За словами пана Павліва, мешканцям районів ризику повідомлено про необхідність уживання лише перевареної води навіть для миття начиння. Тож багато що залежить від самих людей. Але активно працює санепідемслужба: триває дезінфекція криниць, вбиралень, вигрібних ям, утилізація рознесених водою нечистот. Лікарі здійснюють обходи подвір'їв для того, аби вчасно виявити та ізолювати від оточуючих хворих на інфекційні хвороби.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати