Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

15 липня, 00:00

У «контролерів» малого бізнесу вилучено 1,2 мільйона доларів готівкою

У ніч з 12 на 13 липня на столичному ринку «Троєщина» працівниками МВС України затримано 20 рекетирів, повідомив у четвер міністр внутрішніх справ України Юрій Кравченко на виїзній колегії МВС України в Сумах. Як пояснив начальник УМВС у м. Києві, заступник міністра Юрій Смирнов, у «контролерів» троєщинського ринку вилучено 1 млн. 200 тис. дол. готівкою, які вони незаконно забрали у представників малого та середнього бізнесу ринку. Ю.Смирнов наголосив, що першочергове завдання столичної міліції — зосередити зусилля на розкритті тяжких злочинів. Він також звернувся до міністра Ю.Кравченка з проханням звільнити із займаних посад двох своїх заступників, прізвищ яких не назвав, і одержав на це дозвіл, повідомляє УНІАН. У свою чергу, міністр МВС України наголосив на необхідності активізації діяльності керівництва столичної міліції у виявленні порушень законодавства в Києві, де зосереджено більшість вітчизняних фінансів, кредитів, контрактів.

Хліба в столиці вистачить і киянам, і приїжджим

Столиця буде повністю забезпечена хлібом із зерна нового врожаю. Про це заявив київський міський голова Олександр Омельченко у четвер, характеризуючи соціально-економічний стан міста під час зустрічі з Повноважним і Надзвичайним Послом Королівства Марокко в Україні Мохамедом Ацхаром, повідомило агентство УНІАН.

О.Омельченко повідомив, що на сьогодні вже укладено угоди з кількома областями України про пряме постачання зерна нового врожаю до столиці обсягом 270 тис. тонн. Крім того, як сказав київський міський голова, 90 тис. тонн зерна передбачається отримати з Держкомрезерву, що дозволить повністю задовольнити потреби столиці. Зараз, за інформацією О.Омельченка, в Києві випікають щодоби близько 900 тонн хліба, з них до 100, а в передсвяткові дні і до 200 тонн, вивозиться за межі столиці приїжджими з інших міст та регіонів, де хліб значно дорожчий. Але, як запевнив О.Омельченко, після отримання зерна нового врожаю кияни будуть забезпечені хлібом та, як і раніше, не вживатиметься ніяких адміністративних заходiв проти його придбання приїжджими.

Украв... три залізничні платформи

Відразу три залізничні платформи викрадено з відстою однієї із залізничних станцій у Житомирській області. За інформацією ЦГЗ МВС України, платформи розрізано і здано в металолом. Примітно, що злочинцем виявився майстер однієї з місцевих дільниць прийому брухту. Збитки, завдані державі, після остаточних підрахунків оцінено у 130 тисяч гривень, повідомляє Олександр МИХЕЛЬСОН , «День».

М’яч, що літає над пляжем

На третій відкритий Кубок київської міської федерації пляжного волейболу, який пройде з 19 по 23 липня на пляжі «Довбичка-2» у столичному Гідропарку, зберуться найсильніші пари Латвії, Росії, Голландії, Білорусі, Молдови і, звичайно ж, України. Серед гостей буде і четверта за рейтингом пара Старого Світу — Яніс Грінберс та Андріс Крумiньш із Риги. Виступить на турнірі і найкраща українська пара — Віталій Стадников та Євген Мороз, які увійшли до числа 16 найсильніших на останньому чемпіонаті Європи. Призовий фонд турніру обчислюється 150 тис. грн., які поділять між собою перші 16 команд, повідомляє Ігор ДАВИДЕНКО .

Україна-2005: зростання ВВП — 3,5 відсотка, за 1 долар — 12,8 гривні

У представництві Світового банку в Україні відбулася презентація звіту «Прогноз соціально-економічного розвитку України до 2005 року», підготовленого Інститутом економічного прогнозування НАН України. Прогнози основних макроекономічних показників розроблено за трьома сценаріями: оптимістичним, песимістичним та ймовірних змін. Директор інституту Валерій Геєць вважає найбільш iмовірним варіант, за яким темпи економічного зростання 2000 року становитимуть 1,7 відсотка, 2001 р. — 2%, а 2005 р. — вже 3,5 відсотка. За цим же сценарієм валютний курс поточного року зросте до 6,3 грн./$1, 2001 р. він буде на рівні 7,8 грн./$1, 2005 р. — 12,8 грн./$1 (песимістичний прогноз передбачає відповідно 7,5 грн./$1, 10,0 грн./$1 та 23,2 грн./$1). Ставка рефінансування НБУ за цей період зменшиться з 38% (2000 р.) до 26% (2005 р.), а процентна ставка за кредитами — з 46% до 33%.

Всі показники розраховані на те, що зміни в економіці відбуватимуться еволюційним шляхом. «Ми вважаємо, що в цілому за цей період економічного спаду не буде. Більше того, ми очікуємо економічного зростання — просто за різних варіантів результати можуть відрізнятися. Саме в цей період закладатимуться підвалини нової економіки: в структурі нагромадження основного капіталу, в напрямках зайнятості та в багатьох інших складових буде простежуватися, якою має бути економіка через 10—15 років», — сказав В. Геєць. Визнавши, що за середньостроковий період дуже важко прогнозувати ймовірні точки переходу від спаду до зростання і навпаки, В. Геєць все ж стверджував, що попередні прогнози інституту в більшості випадків збігалися з реаліями, повiдомляє Петро ІЖИК , «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати