Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екіпаж Л-39 загинув через власні помилки

20 серпня, 00:00

Причиною катастрофи літака Л-39 Військово-повітряних сил країни стали помилкові дії екіпажу. Такого попереднього висновку дійшла комісія оборонного відомства, що займалася розслідуванням трагічної події, що сталася минулої середи поблизу міста Умань.

За твердженням представників комісії, яку очолює заступник командувача ВПС із бойової підготовки генерал Олександр Волошенко, під час тренувального польоту одну з фігур вищого пілотажу під назвою "бочка" екіпаж виконував на заниженій швидкості та висоті, ніж це дозволено. Як наслідок - літак зачепив крилом льотну смугу і вибухнув. Екіпаж у складі льотчика 1-го класу майора Олександра Кульченка та льотчика-інструктора 2-го класу майора Олександра Чичикова загинув.

Cкористатись рятувальними засобами льотчики просто не встигли. На місці падіння літака продовжується робота представників комісії, і розслідування трагедії триває, повідомили кореспондентові "Дня" у прес-центрі ВПС.

Міністерство оборони спростувало повідомлення про те, що екіпаж готувався до авіаційного параду, який заплановано провести 24 серпня - на День незалежності України на київському аеродромі "Чайка".

Це вже не перше сумне повідомлення про трагічну загибель пілотів. Так, минулого року у ВПС сталося три катастрофи, внаслідок яких загинуло 11 чоловік. Якщо в 93 - 95 роках на одну авіапригоду припадало 50 тисяч годин нальоту, то в минулому році цей показник становив трохи більше 18 годин. Це при тому, що кількість польотів останнім часом є незначною, а завдання, які виконують льотчики, не відносяться до категорії вищої складності. Через брак пального льотчики літають у 7 разів менше, ніж цього вимагають нормативи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати