Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Для дітей — малі групові будинки

На Дніпропетровщині змінюють застарілу систему інтернатного виховання
08 лютого, 11:21
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОДА

Замість «закритих» закладів для сиріт зводять малі групові будинки. Подібних проектів поки що немає в Україні. У кожному такому груповому будинку в атмосфері родинного затишку виховуватимуться десятеро дітей. Як просуваються роботи в Петриківці, перевірила голова Благодійного фонду Президента Порошенка, перша леді України Марина ПОРОШЕНКО. «Малі групові будинки — це абсолютно новий проект. Вони будуть сучасні, оснащені, адаптовані до умов перебування дітей. Дуже важливо, що такі діти потраплять у середовище, в якому люди живуть звичайним життям. Вони зможуть соціалізуватися, ходитимуть до найближчої школи, користуватимуться послугами найближчої лікарні. Ми заклали фундамент для формування зовсім нової, іншої майбутньої України», — зазначила Марина Порошенко.

Зараз малі групові будинки зводять у Петриківському, Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах. Діти, які житимуть у них, отримуватимуть максимум уваги від вихователів. «Дніпропетровщина стала пілотним регіоном у впровадженні нової системи допомоги сиротам. Докорінно змінюємо підхід до їх виховання. Замість сірих, непривітних інтернатів створюємо малі групові будинки. У сучасних оселях діти зростатимуть в атмосфері домашнього затишку», — наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин РЕЗНІЧЕНКО.

У Петриківці, відомій своїми народними промислами, вже звели одноповерхову «коробку», поставили вікна, нині облаштовують покрівлю. «Нещодавно прочитала слова: найкращий спосіб зробити дітей хорошими — зробити їх щасливими. Останнім часом держава ухвалила доленосні рішення для цього. Одне з них — будівництво малих групових будинків. Петриківській громаді пощастило, що один із перших в області будиночків з’явиться саме тут», — каже голова Петриківської об’єднаної громади Ольга ГАВРИЛЕНКО.

Малі групові будинки зводять за типовим проектом. У кожному буде п’ять спалень для дітей та окрема — для вихователя, кухня з вітальнею, пральня, комора. У дворі буде безліч рослин та дитячий майданчик.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати