Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Встановлено рекорд у розкраданні будівельних матеріалів

11 лютого, 00:00
Встановлено рекорд у розкраданні будівельних матеріалів Лаври приписують одному. Проте спостерігається колективна "творчість" Валерій КОСТЮКЕВИЧ, "День"

У 289 тисяч гривень оцінюється розкрадання будівельних матеріалів, в здійсненні якого звинувачується майстер одного з будівельно-монтажних управлінь (БМУ) Бердичева, що в Житомирській області, 40-літній Василь К.

Згідно з матеріалами перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства, закінченої нещодавно працівниками Бердичівського відділення контрольно-ревізійного управління, на підприємстві в 1994-96 роках було допущено фіктивне списання майже 300 тисяч цегли, а також значної кількості залізобетонних блоків і панелей на фактично невиконані роботи ("метода" перевірена ще за радянських часів) на зазначену суму. Ці матеріали були передані до правоохоронних органів. І, як повідомив "День" начальник Бердичівського міськвідділу УМВС в Житомирській області Анатолій Остапюк, його підлеглі "вийшли" на Василя К. Проти нього нині порушено кримінальну справу за ознаками скоєння розкрадання колективного майна в особливо великих розмірах.

За мірками Житомирської області, інкриміновану йому суму можна вважати рекордом останніх років у розрахунку на одну звинувачену душу, принаймні в такому "традиційному" типі розкрадання.

Утім у Бердичеві дехто висловлює сумніви, що Василь К. самотужки, без "покровительства" свого начальства, міг вкрасти таку значну кількість матеріалів. Подейкують також, що цеглини, панелі, блоки тощо могли опинитися на будівництві індивідуальних котеджів відомих у місті людей - Бердичів "прирощується" ними як і будь-яке місто області й України. У цьому зв`язку пригадується, що кілька років тому в Житомирі при досить загадкових обставинах наклав на себе руки прораб будівництва нового багатоповерхового корпусу регіонального відділення Агропромбанку "Україна", одноосібно звинувачений у розкраданні будматеріалів на значні суми.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати