Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До тещі на млинці

02 жовтня, 00:00

І не стільки тому, що бояться втратити певну самостійність, або бояться економічних злиднів і негараздів, які можуть тягарем лягти на їхні плечі, — просто вони часто вже заздалегідь «передчувають» ті горезвісні пристрасті, якими їх мучитимуть ці незрозумілі, ці жахливі створіння з напіванекдотичним ім'ям «теща».

На жаль, нерідко «початківці»-чоловіки від самісінького початку свого сімейного життя психологічно налаштовують себе таким чином, що наділяють матір своєї чарівної дружини абсолютно протилежними рисами, створюючи такий собі «образ ворога». При цьому вони мимоволі тчуть «ворожі сіті», в яких згодом самі й заплутуються. Однак, виявляється, любов і материнську турботу тещ ніколи не пізно повернути. Завжди, якщо хочеш, можна добитися того, щоб родинне коло не стало «зачарованим» якимись темними силами.

Отже, вас неабияк почали непокоїти стосунки з вашою «другою матінкою»? Можливо, це вже негативно позначається й на ваших стосунках з дружиною? Не варто впадати в паніку! Американські психологи стверджують, що «міф про підступність тещі — пуста вигадка невдалих зятів». Кілька рекомендацій зятям, як згладити негативні сторони сімейного життя.

Не забувайте, що тещі мало чим відрізняються від інших жінок — хто ж із них устоїть перед букетом квітів або коробочкою з духами?

Якомога частише хваліть дружину в присутності її матері! Дайте їй можливість пересвідчитися в силі ваших почуттів до її дочки. Не перешкоджайте дружбі цих двох жінок. Те, що головною підтримкою та опорою дружини є саме ви, — факт незаперечний, але ніхто не може замінити вашій дружині її матір, особливо в перші дні сімейного життя.

Цікавтеся якомога частіше думкою тещі. Ви ж не заперечуєте, що життєвий досвід вашої тещі значно більше, ніж ваш? Якщо, звичайно, ви не ровесники — трапляється й таке. Адже завжди є чому в неї повчитися. Звертайтеся до неї по пораду. По-перше, теща усвідомить власну значущість. А по-друге, дійсно може зробити послугу, особливо якщо ваша сім'я перебуває на межі розвалу.

Умійте терпляче, не дратуючись, а найкраще — з підкресленою зацікавленістю вислухати поради тещі незалежно від того, згодні ви з її думкою чи ні. Не відмовчуйтеся похмуро у відповідь; висловіть свій погляд на справу (якщо він є) та подякуєте тещі за її думку щодо цього.

Не уникайте спілкування з «другою мамою», хоч би як ви були зайняті. Якщо по телефону вона просить покликати дочку, не треба удавати, що ви не впізнали, хто телефонує. Краще поспілкуйтеся з тещею кілька хвилин, ввічливо спитавши про її здоров'я, про справи. Це й є ті важливі моменти, коли закладаються «цеглинки дружби».

Не сприймайте розпитування тещі про вас як нездорову цікавість. Це лише спроба краще пізнати людину, яка є її зятем. Дайте їй можливість пересвідчитися, що ви насправді той єдиний, хто може ощасливити її рідне дитя.

Якщо ви завжди пам'ятатимете, що теща хоче, по суті, того самого, що й ви, — теплих стосунків, вам буде легко знайти з нею контакт, і тоді до списку улюблених страв ви занесете ще одну — тещині млинці.

№188 02.10.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати