Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ворог зранку двічі атакував острів Нестрига, відступили із втратами

30 квітня, 10:41
Фото most.ks.ua

Війська рф зранку 30 квітня двічі спробували штурмувати острів Нестрига на Херсонщині, та обидва рази невдало. Ворог відступив із втратами, повідомляє АрміяInform із посиланням на начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітана 3 рангу Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Це останній острів від населеного пункту Велетенське перед гирлом річки. Для нас він є важливим захистити цю територію від можливих диверсантів чи ворожих виходів. Це периметр безпеки», — пояснив Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що окупанти, перебуваючи на цьому острові, могли підвозити міномети та обстрілювати населені пункти.

Також вони мали можливість заходити в тил і підходити ближче до українських позицій, вести розвідку, наводити артилерію та інші види озброєння.

Дмитро Плетенчук також повідомив, що росіяни тричі безуспішно атакували українські позиції в Кринках.

За його словами, ситуація на плацдармі залишається складною, тому що морпіхи тримаються там автономно.

«Між нами річка Дніпро, тому логістика дуже складна, як і ротація та евакуація. Але вони продовжують утримувати свої позиції попри переважаючі сили противника», — сказав спікер.

Він додав, що для атак наших позицій ворог використовує штурмову авіацію: літаки Су-25 або гелікоптери Мі-8 та Мі-24.

Як повідомляла АрміяInform, 28 квітня Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони встановити контроль над островом Нестрига, розташованим у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати