Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У будівлі мерії Торонто відкрилася фотовиставка про жорстоку облогу Маріуполя

30 квітня, 10:49
Фото з фейсбук сторінки Oleh Nikolenko

Наступні три тижні генеральне консульство розповідатиме мешканцям Торонто про Маріуполь. Ми проведемо серію заходів, присвячених окупованому місту, його захисникам і захисницям, повідомив генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко.

Розпочали із відкриття сьогодні фотовиставки відомих українських фотографа Євгенія Малолєтки і режисера Мстислава Чернова «Маріуполь» в будівлі мерії Торонто.

Нам було надзвичайно важливо підібрати місце, в якому виставку зможе побачити максимально широка публіка Торонто. Вдячні мерії за таку можливість.

«Маріуполь» — 40 фотографій Євгенія Малолєтки та Мстислава Чернова із життя українського міста під час його облоги російських окупаційних військ в 2022 році. Євгеній та Мстислав були єдиними журналістами АР, які знаходилися в Маріуполі під час бойових дій. Їм вдалося вивезти зняті матеріали, які потім стали основою для фотовиставки та фільму «20 днів у Маріуполі».

Відкриття відвідали представники мерії Торонто, консульського корпусу, відвідувачі будівлі. Розповів про героїчну оборону Маріуполя, наголосив на необхідності подальшого тиску на Росію задля звільнення українських захисників та захисниць Маріуполя, які продовжують перебувати в російському полоні.

Виставка буде відкрита для відвідування в робочі години мерії Торонто до п?ятниці, 3 травня. Далі вона буде представлена в найбільшому університеті Канади — Університеті Торонто. ????

Окрема подяка нашому логістичному партнеру MEEST Canada, за транспортування виставки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати