Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сили оборони підтвердили, що війська рф прорвалися та контролюють частину Очеретиного на Донеччині

28 квітня, 12:07

Російсько-окупаційні війська прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки Донецької області, там їм вдалося закріпитися. Окупанти на захоплення селища ворог кинув чотири бригади, на цей час тривають важкі бої.

З такою заявою виступив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в етері телеканалу "Ми – Україна".

"Наразі я вам скажу найсвіжішу інформацію. Так, ворогу вдалося прорватися й закріпитися в певній частині цього населеного пункту", – зазначив офіцер.

З його слів, частина селища Очеретине, в якій знаходяться російські військові, перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

"Вживаються всі заходи, щоб вибити ворога звідти. Тривають бої важкі", – додав Волошин.

Для того, щоб розвинути свій тактичний успіх, окупанти кинули в бій чотири бригади своїх Збройних сил. 

Водночас з українського боку на цьому напрямку також ввели резервні сили та засоби.

Варто додати, що напередодні український проєкт з військового OSINT-розслідування DeepState зробив заяву щодо втрати Силами оборони контролю над селами Семенівка і Соловйове Донецької області, що поблизу Очеретиного, та про перехід їх до російських окупантів. Мова йде про ділянку фронту на північний захід від окупованої Авдіївки.

Своєю чергою директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець ситуацію навколо Очеретиного називає найскладнішою на фронті.

"Там динаміка бойових дій навіть за кількістю зіткнень більша, ніж навколо Часового Яру. Таке враження, що Часів Яр поки що відійшов на другий план, але коли ми говоримо про Очеретине, то це ділянка, де впродовж достатньо короткого проміжку часу противнику вдалося просунутись на 4-6 км. 

Просування в бік Очеретиного й далі суттєво впливають на лінію фронту, адже Очеретине – це височина, яка дозволяє тримати й під візуальним, і під вогневим контролем значну кількість площі – це розуміє й противник", – пояснює він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати