Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці пройшов «Марш захисників» і відкрилася виставка військової техніки

24 серпня, 16:04
Фото vmr.gov.ua

День Незалежності вінничани розпочали відзначати з вшанування пам’яті загиблих героїв.

Зранку на Європейській площі відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку Небесній Сотні та мультимедійної Стели Пам’яті. Після церемонії у напрямку площі через Центральний міст вирушила колона ветеранів, волонтерів, родин загиблих та чинних військовослужбовців. Вони зорганізувалися у «Марш захисників», який пройшов головною вулицею міста – Соборною.

Тим часом у центрі міста розгорнулася виставка військової техніки «На захисті Незалежності». На ній представили історичну та сучасну військову техніку.

«На виставці представлена сучасна техніка, в тому числі БТР нового зразка, бронемашини. Ця техніка була у зоні ООС. На сьогодні наші машини досі там. Але ми взяли по зразку, щоб показати людям, яка техніка стоїть на варті нашої Батьківщини, щоб у них була впевненість у завтрашньому дні», – каже сержант Національної гвардії Тарас Сеник. – Також тут представлена зброя, серед якої – саперна зенітна установка ЗУ-23-2, полковий міномет ПМ-38. Поруч розташований панцерник англійського бронеавтомобіля «Ostin» часів Першої світової війни. Такий бронеавтомобіль використовували у добу Української революції та називали його «Отаман Петлюра».

По обіді на майдані Незалежності розпочався фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». У ньому традиційно беруть участь кращі колективи міста та області, свої мистецькі надбання презентують народознавчі центри та організації. Триватиме дійство до вечора.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати