Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині керівник лісгоспу незаконно знищив 15 тисяч дерев і хотів відкупитися

17 листопада, 14:18

За спробу дати хабаря слідчому ДБР затримали одного з керівників лісгоспу Вінниччини. Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, посадовець пропонував слідчому 20 тисяч грн за «лояльне» розслідування кримінального провадження за фактами привласнення майна та службової недбалості службових осіб лісогосподарського підприємства, яке він очолює. Йдеться про знищення близько 15 тисяч дерев на площі понад 50 гектарів, що за попередніми підрахунками спричинило шкоду на більш ніж 130 млн грн.

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури оперативні співробітники Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому 16 листопада затримали директора одного з лісових господарств Вінниччини на спробі дати хабаря слідчому ДБР. Хабародавець очікував, що за «винагороду» співробітник ДБР також повпливає на прокурора, аби той закрив кримінальне провадження», – йдеться у повідомленні.



До слова, знищивши 50 га лісу (це майже як два центральні парки міста Вінниці), зловмисники завдали невідворотної шкоди довкіллю. Виростити молодий ліс на місці знищеного знадобиться щонайменше 10-15 років. Наразі директору лісгоспу готується повідомлення про підозру. Прокуратура контролюватиме процес досудового розслідування за обома фактами кримінальних правопорушень.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, «День»
Фото vin.gp.gov.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати