Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Буданов пообіцяв "довести до кінця справу" з Кримським мостом

23 вересня, 19:53
Фото: УНІАН

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов пообіцяв, що атаки на Кримський міст продовжуватимуться.

Про це генерал-лейтенант повідомив у інтерв'ю The War Zone, повідомляє Суспільне.

"Питання не в тому, завдамо чи не завдамо удару. Ми робимо це регулярно, тому доведемо справу до кінця. Це лише питання часу", — зазначив Буданов.

На уточнювальне запитання, якою буде реакція президента Росії Володимира Путіна, глава ГУР відповів: "Він знову засмутиться. Що він може зробити".

Вранці 8 жовтня 2022 року на Кримському мосту через Керченську протоку, який з'єднує тимчасово окупований півострів з Росією, сталася пожежа. Два автомобільні прольоти були частково зруйновані.

Згодом глава СБУ Василь Малюк розповів деталі спецоперації. За його словами, спецслужба виношувала ідею підриву мосту ще з весни 2022 року, за весь час розглядалися різні варіанти.

У ніч на 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи. Було зруйновано одну секцію, ще одна — пошкоджена. Бєлгородський губернатор Гладков заявив про загибель на мості чоловіка та жінки з регіону.

Джерела Суспільного у правоохоронних органах повідомили, що атака на Кримський міст — спецоперація СБУ та ВМС. Там заявили, що всі деталі щодо організації "бавовни" на Кримському мосту "розкриють після Перемоги".

Керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія 21" Павло Лакійчук заявив, що Росія поки що не здатна боротися з українськими морськими та повітряними дронами, бо не має спеціальної для цього техніки, тому використовує засоби, які зарекомендували себе 100 років тому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати