Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ворог посилив авіаційні та ракетні удари по Сумській області

23 квітня, 13:37

На Сумщині зросла кількість ракетних ударів, авіаційних атак, обстрілів із РСЗВ та атаки FPV-дронами.

Про це повідомила у Телеграмі Сумська ОВА, пише Рубрика.

Як повідомив керівник штабу зони територіальної оборони Юрій Полоус, за минулий тиждень по Сумській області були здійснені 169 обстрілів.

"Кількість обстрілів, особливо у вихідні, зменшилася майже вдвічі. Проте ворог почав інтенсивніше використовувати авіаційні засоби ураження. ️Зокрема, було нанесено точкові удари КАБами по трьох населених пунктах Шосткинського району, застосовані росіянами КАби в Сумському районі", – зазначив Полоус.

Також, за його словами, 19 квітня ворог завдав ракетного удару по підприємствах на території міста Суми.

"У результаті обстрілів на території Сумської області – загинуло 2 людини і 9 жителів області поранено", – додав Полоус.

Також він зазначив, що найбільше на цьому тижні постраждала Білопільська громада. 18 та 19 квітня майже в один і той самий час було нанесено 8 обстрілів із ствольної артилерії по м. Білопіллю, в результаті чого було поранено 5 цивільних людей.

А за минулий день російські війська 16 разів обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області.

"Протягом дня росіяни здійснили 16 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовані 182 вибухи. Обстрілів зазнали Хотінська, Миропільська, Юнаківська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська громади", – йдеться у повідомленні.

  • Великописарівська громада: з території рф відбулися атаки ворожих дронів типу "FPV" (1 вибух), артилерійський обстріл (18 вибухів), мінометний обстріл (22 вибухи) та обстріл з АГС (107 вибухів).

  • Хотінська громада: ворог бив з артилерії (чотири вибухи).

  • Краснопільська громада: здійснений мінометний обстріл (12 вибухів) та артобстріл (дев'ять вибухів), атаку дрона типу «FPV».

  • Середино-Будська громада: три міни скинули росіяни на територію громади.

  • Юнаківська громада: зафіксований артилерійський обстріл (три вибухи).

  • Миропільська громада: був мінометний обстріл (два вибухи).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати