Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Термін дії висновку ВЛК становить один рік, — Генштаб

03 травня, 22:22
Фото з відкритих джерел

Представник Генерального штабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко заявив, що термін дії висновку військово-лікарської комісії (ВЛК), яка визначає придатність до служби, становить один рік. За його словами, після завершення цього терміну варто знову прийти до ТЦК для оновлення даних.

Про це Юрій Глущенко розповів в ефірі RadioNV.

Представник Генштабу пояснив, що протягом року у людини можуть статися зміни у стані здоров’я, і тому під час повторного огляду через рік ВЛК або підтвердить придатність до служби, або ухвалить інше рішення.

Глущенко також розповів, як відбуватиметься проходження ВЛК для тих, хто оновлюватиме дані через електронний кабінет. За його словами, у такому разі українців запрошуватимуть на медогляд відповідною повісткою.

Крім того, полковник наголосив, що коли закон про мобілізацію стане чинним, до ТЦК мають прийти всі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років. На військовий облік треба стати за місцем фактичного проживання. Він додав, що наразі ТЦК працюють цілодобово і зауважив, що потрібно спланувати візит до військкомату у такий спосіб, аби не було скупчень людей у певні години роботи, зокрема у час пік.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати