Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перші поставки боєприпасів за чеською ініціативою можуть бути в Україні наприкінці травня, – Боррель

23 квітня, 11:37

Перші поставки артилерійських боєприпасів в Україну за «снарядною» ініціативою уряду Чеської Республіки очікуються наприкінці травня – на початку червня поточного року.

Про це у Люксембурзі за підсумками Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин, за участі керівників МЗС та міністрів оборони країн-членів, заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

За його словами, боєприпаси є складовою двоєдиного завдання ЄС у прискоренні поставок в Україну артилерійських боєприпасів та спроможностей протиповітряної оборони.

«Ми не маємо забувати про нестачу боєприпасів калібру 155 мм для ведення бойових дій. Багато країн приєдналися до чеської ініціативи, щоб шукати боєприпаси по усьому світові. Перші поставки надійдуть наприкінці травня і до перших (чисел) червня», – сказав Боррель.

При цьому він зазначив, що інші країни продемонстрували готовність брати участь у німецькій ініціативі з пошуку систем ППО для України.

Боррель привітав той факт, що ряд країн ЄС висловили намір зробити конкретні внески в забезпечення протиповітряних спроможностей України, включаючи пускові установки та перехоплювачі до них, а також у постачання Україні артилерійських боєприпасів, відповідно до чеської та німецької ініціатив.

Ці дві цілі – поставки систем ППО та артилерійських снарядів – залишаються пріоритетом для Європейського Союзута потребують чіткої координації зусиль між країнами-членами, сказав високий представник ЄС.

Як повідомлялося, минулого тижня відбулася зустріч Європейської ради, під час якої глави держав та урядів ЄС погодили політичне рішення щодо необхідності термінового збільшення допомоги для України. Сьогодні, 22 квітня, у Люксембурзі міністри закордонних справ та міністри оборони країн ЄС під час спільної зустрічі у форматі Jumbo обговорили шляхи для практичної реалізації такого політичного рішення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати