Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

‭"Агенція оборонних закупівель" Міноборони придбала 4000 дронів для ЗСУ

23 квітня, 13:01

"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони України за результатами торгів на Prozorro уклала контракти на постачання 3000 БпАК DJI Mavic 3E та 1000 DJI Mavic 3T з додатковою комплектацією.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони України.

У чому проблема?

Як зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков, у сучасній війні швидкість і точність – ключові фактори успіху, тому дрони стають незамінними помічниками нашим військовим. Безпілотники перетворюють армію на гнучку, мобільну й ефективну силу, яка готова до викликів будь-якої миті.

"Тому мета Міністерства оборони – забезпечити ЗСУ якомога більшою кількістю безпілотників. Поєднання інноваційних технологій з високим професіоналізмом військових забезпечить ефективну оборону нашої країни», – наголосив Кліменков.

Яке рішення? 

Перші партії закуплених безпілотних авіаційних комплексів уже поставлені у військові частини. Крім того, зараз у системі Prozorro тривають закупівлі «Агенції оборонних закупівель» Міноборони України на придбання ще 6000 дронів: 4500 комплексів Mavic 3E та 1500 комплексів Mavic 3T.

Як це працює?

Загальна сума укладених контрактів – 575,2 млн грн.

За результатами угод середні ціни одного безпілотного авіаційного комплексу склали:

  • 126,9 тис. грн – DJI Mavic 3E з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм;

  • 194,2 тис. грн – DJI Mavic 3T з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм.

‭«Найкращі ціни вдається отримувати тоді, коли є реальна конкуренція між постачальниками. Саме тому, коли Агенція отримала можливість купувати такі потрібні для фронту Мавіки, ми використали нову процедуру рамкової угоди в Prozorro. І цей підхід виправдав себе на 100 відсотків. На деяких торгах змагалися по 6-7 учасників, які знижували ціну під час аукціону. Зрештою, ми змогли отримати рекордно низькі для держави ціни, що підтверджують дослідження журналістів-розслідувачів», – відзначила директор ‭«Агенції оборонних закупівель» Міноборони України Марина Безрукова. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати