Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Варшаву у вівторок відвідають генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак

22 квітня, 17:45
Фото newsroom.consilium.europa.eu
Варшаву у вівторок відвідають генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Про це в понеділок під час пресконференції у Варшаві повідомив глава польського уряду Дональд Туск, передає власний кореспондент Укрінформу.

Прем’єр Польщі зазначив, що під час візиту Столтенберга і Сунака до Польщі планується коротка зустріч з британськими солдатами, які дислокуються в Польщі, а пізніше – зустріч у канцелярії прем’єр-міністра Польщі.

“Це продовження моєї місії з розбудови позиції Польщі у питанні політики безпеки. Я дуже хочу, щоб співпраця з нашими союзниками, особливо тими, з якими ми працюємо практично, а це британці, скандинави, країни нашого регіону, була краще скоординованою”, - сказав Туск.

Він зазначив, що у питанні створення так званого “залізного купола” над Польщею треба виконати "гігантську і негайну роботу", аби скоординувати суперечливі інтереси різних країн – Німеччини, Великої Британії, Франції, країн Центральної Європи.

За словами Туска, зараз у Європі слухають голос Польщі, хочуть зрозуміти усі аспекти безпеки регіону, а Польща має значний авторитет як прифронтова країна.

“Тому намагатимуся максимально використати це і говоритиму з прем’єром Великої Британії про те, як зміцнити цю співпрацю, метою якої є посилення безпеки нашого континенту”, - наголосив Туск.

Як повідомлялось, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна готова розмістити на своїй території ядерну зброю, якщо союзниками буде прийняте таке рішення з метою посилення східного флангу НАТО.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати