Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністри ЄС не змогли пообіцяти Україні додаткові зенітно-ракетні комплекси Patriot на ключовій зустрічі

22 квітня, 16:22
Фото з архіву "Дня"

Міністрам ЄС не вдалося пообіцяти Україні системи ППО Patriot на ключовій зустрічі у понеділок, повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

Як вказано, європейські міністри заявили в понеділок, що вони терміново шукають, як забезпечити більше протиповітряної оборони України, але вони не дали конкретних обіцянок щодо систем Patriot, про що повідомляє Reuters.

На зустрічі в Люксембурзі міністри закордонних справ та оборони ЄС заявили, що голосування Палати представників США за схвалення пакету допомоги Україні j,czujv 60 мільярдів доларів у вихідні не повинно призвести до самозаспокоєння з їхнього боку.

Оскільки росія посилила повітряні атаки на енергетичну інфраструктуру та міста України, "уряди ЄС перебувають під тиском, щоб надати Києву більше систем захисту".

"Але країни, які мають вироблені в США системи Patriot, які Україна вже використовує і високо цінує за їхню здатність збивати балістичні ракети, що швидко рухаються, у понеділок виявили ухильність", - ідеться у публікації.

З того часу, як останніми тижнями Україна, як вказано, розпочала кампанію за збільшення кількості Patriot, Німеччина стала єдиною країною ЄС, яка пообіцяла додаткову батарею.

Берлін також очолює кампанію з нарощення протиповітряної оборони України з інших країн за допомогою пожертв обладнання та фінансових пожертв.

Інші європейські країни, включаючи Грецію, Нідерланди, Польщу, Румунію, Іспанію та Швецію також мають системи Patriot.

Чиновники кажуть, що країнам важко розлучитися з системами Patriot, оскільки вони є невід'ємною частиною національної оборони.

Міністр оборони Швеції Пал Джонсон заявив, що Стокгольм уже погодився передати Україні засоби протиповітряної оборони, зокрема, переносну систему RBS 70.

На запитання, чи Швеція надасть також системи Patriot, він сказав: "Я не виключаю таку можливість, але зараз ми зосереджені на фінансовому вкладі, а також, можливо, (більше) на RBS 70, тому що це могло б полегшити деякий тиск на Patriot".

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив: "Ми добре усвідомлюємо потребу України в протиповітряній обороні, і особливо системи Patriot, і Іспанія завжди робила все, що могла".

Він додав: "Оскільки це справжня війна, я не дуже підтримую ідею розкриття надто багато про те, що ми даємо, коли і звідки".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати