Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі для маріупольців побудують центр сімейного відпочинку з модульним житлом

23 серпня, 18:49

Для маріупольців, які виїхали з рідного міста через війну, у Дніпрі побудують модульний центр сімейного відпочинку. Це місце, де люди можуть відволіктися від війни, відпочити та оздоровитися, повідомляє Вільне радіо.

Про будівництво модульного центру журналісти Вільного радіо дізналися з порталу публічних закупівель Prozorro.

Цей центр складатиметься з трьох корпусів, лаундж-зони та посту охорони. Також він буде оснащений спортивним та дитячим майданчиком.

Два корпуси планують зробити триповерховими. Перший корпус розрахований щонайменше на 72 людини: в документації йдеться про 36 односпальних та 18 двоярусних ліжок. У другому корпусі мають поставити 28 односпальних та 14 двоярусних ліжок для 56 людей.

Третій корпус буде двоповерховим, але там можна буде розмістити 120 людей на односпальних та двоярусних ліжках.

У кожному житловому корпусі буде утеплення та кухня з холодильниками, мікрохвильовками, електрочайниками. У кімнатах встановлять телевізори та кондиціонери. В модульних будиночках будуть також туалети. А митися люди можуть у лазні, яку побудують окремо. В самій лазні встановлять кухню, телевізор на 55 дюймів, душову кабінку та диван. Так само окремо буде розміщуватись і пральня.

В лаундж-зоні на терасі встановлять непромокаючі дивани, тіньові навіси, постелять штучне трав’яне покриття.

На дитячому майданчику встановлять гойдалки, пісочниці, ігрові комплекси тощо. А на спортивних майданчиках — тренажери та спортивний інвентар для базових фізичних вправ (гантелі, штанги, лавки тощо).

Попри те, що центр буде модульного типу, його зроблять автономним — з електрикою та каналізацією. Крім того, в комплексі побудують модульний пост охоронців, які слідкуватимуть за ситуацією по камерах відеоспостереження.

В модульному містечку також облаштують зелену зону. Для людей висадять десятки різних видів рослин, встановлять лавки та урни.

Такий центр з’явиться у Дніпрі на одному з островів, який омивається головною річкою України. Підрядника, який будуватиме модульне містечко, ще шукають, але попередньо розраховують, що центр буде готовий до кінця листопада цього року.

На будівництво центру виділили 90 мільйонів гривень. З них 25 мільйонів — це кошти бюджету Маріупольської громади. Інші 65 мільйонів — це субвенція, яку ще до повномасштабного вторгнення держава направила на розвиток спорту в Маріупольській громаді. Але ці кошти дозволили використати на центр для маріупольців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати