Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лідери США та ЄС закликають Ізраїль відкласти військову операцію в Газі, щоб звільнити заручників

20 жовтня, 22:24
Фото Ahmad Salem/Bloomberg

Уряди США та ЄС закликають Ізраїль відкласти вторгнення до Гази, щоб виграти час для звільнення заручників, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

"Уряди США і ЄС чинять тиск на Ізраїль з метою змусити його відкласти наземне вторгнення в Сектор Гази, щоб виграти час для секретних переговорів, які ведуть через Катар, щоб домогтися звільнення заручників, яких утримує ХАМАС, повідомили особи, обізнані з перебігом цих переговорів", - ідеться в публікації.

Зазначається, що переговори з рухом ХАМАС, визнаним США і ЄС терористичним, мають делікатний характер і можуть закінчитися невдачею.

Однак, пише Bloomberg, за словами джерел, "є ознаки того, що угруповання може погодитися відпустити хоча б частину цивільних осіб, захоплених його бойовиками під час смертоносного рейду 7 жовтня, не вимагаючи від Ізраїлю натомість звільнення ув'язнених".

"За словами співрозмовників, спочатку Ізраїль чинив опір відтермінуванню масштабної військової операції зі знищення ХАМАС, але під тиском США погодився почекати. Останніми днями Ізраїль публічно змінив свій тон щодо планів проведення операції, запропонувавши більш обмежений підхід, який може зменшити кількість жертв серед цивільного населення", - йдеться в публікації агентства.

Також, зазначає Bloomberg, у п'ятницю ХАМАС заявив про звільнення матері та дочки, громадянок США, "у відповідь на зусилля Катару". Ізраїльський 12-й канал повідомив, що двох американських заручників передали Червоному Хресту. Однак негайного підтвердження цієї інформації не було.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати