Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

45 кримських політв'язнів мають хронічні проблеми зі здоров'ям, - постійна представниця Президента в Криму Таміла Ташева

20 жовтня, 12:42
Фото з фейсбук сторінки Таміла Ташева

45 кримських бранців Кремля мають хронічні проблеми зі здоров'ям, 21 з них потребують невідкладної медичної допомоги, повідомляє на сторінці Фейсбук Таміла Ташева, постійна представниця Президента в Криму.

"Сьогодні долучилася зі вступним словом до спеціального заходу у Брюсселі, який стосувався  переслідування в тимчасово окупованому Криму та політв’язнів, яких окупанти незаконно утримують у в’язницях. Організаторами заходу були ZMINA. Центр прав людини спільно з чеським представництвом в Європейському Союзі.

Перш за все подякувала Постійному Представництву Чеської Республіки в Європейському Союзі, Представництву України при Європейському Союзі та Центру прав людини ZMINA за організацію цієї важливої події. Також, користуючись можливістю висловила подяку Чеській Республіці за те, що вони приймають у себе другий Парламентський саміт Кримської платформи, який незабаром відбудеться в Празі.

Кожного тижня, особливо після початку повномасштабної агресії росії в Україні, кількість політв’язнів в Криму збільшується. На цей час окупаційний режим незаконно утримує щонайменше 186 громадян України, приблизно 123 з них - кримські татари.

Згадала і мого друга - Nariman Dzhelyal, Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, що був засуджений на 17 років ув’язнення за сфальсифікованими звинуваченнями. Журналістка Ірина Данилович, журналіст Владислав Єсипенко, громадський активіст Сервер Мустафаєв, художник Богдан Зіза та 26-тирічна кримська татарка Леніє Умерова також стали заручниками російських окупантів наряду з багатьма іншими.

Наголосила на проблемі відсутності доступу до медичного обслуговування політв’язнів, адже 45 заручників мають хронічні проблеми зі здоров’ям, 21 з них потребують невідкладної медичної допомоги. У зв’язку з цим, висловлюю свої співчуття сім'ям Джеміля Гафарова та Констянтина Ширінга, які загинули через жахливі умови ув'язнення та відсутність медичної допомоги.

Сьогодні ми бачимо зростаючу кількість арештів на території окупованого Криму через активний опір, який чинять українські громадяни російським окупантам. У своїй промові згадала партизанські рухи, такі як Жовта Стрічка, Атеш, Зла Мавка та Кримські бойові чайки, а також про окремі випадки спротиву, який демонструють наші громадяни, наприклад, співаючи патріотичні українські пісні або зображуючи українську символіку в публічних місцях.

Вірю, що Крим обов’язково буде деокупований, а всі політв’язні звільнені з російського полону, а такі події як Парламентський саміт допоможуть прискорити цей процес та сприяти більш успішній реінтеграції півострова."

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати