Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ розглядає можливість повернення в стрій радянського літака-розвідника М-55, - британська розвідка

19 листопада, 19:54
Фото: Wikimedia Commons / Leonid Faerberg

РФ розглядає можливість повернення в стрій висотного літака-розвідника радянської епохи М-55, ідеться у звіті, опублікованому в соціальній мережі Х (раніше - "Твіттер") Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в неділю.

"Маючи робочу стелю понад 20 тис м, літак нещодавно використовували як дослідницьку платформу в галузі наук про Землю. Однак було помічено, що він несе військовий розвідувальний модуль, розроблений для використання на російських винищувачах", - йдеться у зведенні.

У британській розвідці відзначають критичний недолік російської стратегії закупівель - нездатність створити адекватні можливості розвідки, спостереження, виявлення цілей і рекогносцировки (ISTAR), що має вирішальне значення для своєчасного і точного переслідування цілей повітряними, морськими і наземними силами.

"Існує реальна можливість того, що М-55 повернеться на передову... Робота на великих висотах дозволяє датчикам працювати на значній відстані. Майже напевно літак виконуватиме місії проти України з відносної безпечної частини російського повітряного простору", - наголошується в повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати