Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британський есмінець у Червоному морі збив дрон, націлений на торгове судно

16 грудня, 19:47
Фото: X@grantshapps

Есмінець Королівського флоту Великої Британії HMS Diamond ракетою Sea Viper збив у Червоному морі, ймовірно, випущений з Ємену ударний безпілотник, націлений на торгове судно.

Про це повідомив міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шаппс, передає Суспільне.

Як пише The Associated Press, це перший випадок, коли Королівський флот поза тренуваннями збив повітряну ціль з часів війни в Перській затоці 1991 року.

За даними AP, HMS Diamond був відправлений в регіон два тижні тому як засіб стримування на тлі атак єменських повстанців-хуситів на комерційні судна.

Зокрема у Червоному морі у п'ятницю, 15 грудня, снаряд, випущений з контрольованої повстанцями-хуситами території Ємену, влучив у вантажне судно “Аль-Джасра”, яке йшло під прапором Ліберії. Корабель загорівся. За попередніми даними, внаслідок атаки ніхто не постраждав.

Раніше також стало відомо, що повстанці-хусити з контрольованої ними території Ємену ввечері 11 грудня ударили протикорабельною ракетою по норвезькому комерційному танкеру у Червоному морі. Удар спричинив пожежу і пошкодження, але обійшлося без жертв.

Пов'язані з Іраном хусити втрутилися в конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом, який поширився по всьому Близькому Сходу з 7 жовтня, атакуючи судна на життєво важливих судноплавних шляхах і запускаючи безпілотники і ракети по самому Ізраїлю.

Хусити заявили, що будуть атакувати всі судна, що прямують до Ізраїлю, незалежно від їхньої національної приналежності, і застерегли міжнародні судноплавні компанії від роботи з ізраїльськими портами.

Угруповання, яке править більшою частиною Ємену, заявляє, що його атаки є демонстрацією підтримки палестинців. Хусити пообіцяли, що атаки триватимуть доти, доки Ізраїль не припинить свій наступ на Сектор Гази.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати