Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС України працює над вивезенням із Сектора Гази майже 260 громадян, - Зеленський

16 жовтня, 09:34
Фото ОП

У Секторі Гази перебувають майже 260 українських громадян, МЗС України працює над тим, щоб евакуювати їх звідти, сказав у відеозверненні в неділю президент України Володимир Зеленський.

"Українські дипломати, розвідка, сили безпеки продовжують працювати для допомоги нашим громадянам, які опинилися на Близькому Сході, в Ізраїлі та на території Сектора Гази. Триває евакуація українців з Ізраїлю. Уже понад 200 осіб було вивезено до Румунії, здебільшого жінки та діти. Готуються нові рейси", - сказав він.

За словами Зеленського, "відомо про майже 260 наших людей, які зараз перебувають у Секторі Гази. Виїзд звідти заблокований для громадян усіх країн, але ми працюємо з партнерами, щоб евакуювати наших громадян. Українські дипломати готові допомогти кожному нашому громадянину, який цього потребує".

"Ще раз звертаюся до всіх українців, усіх українок, які можуть перебувати за кордоном, потребувати допомоги. У будь-який час, у будь-який спосіб звертайтеся до наших дипломатичних представництв за кордоном", - сказав він.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати