Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Волинській області ввели заборону на роботу будь-яких приватних літальних апараті

26 лютого, 15:50

На Волині вже другу добу спостерігають польоти невідомих літальних апаратів у нічну пору. Про це активно пишуть у соцмережах, повідомляють поліцію. Один дрон минулої ночі збили у прикордонній зоні.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко, затримано дві особи і два літальні апарати. Один з затриманих займався контрабандою - намагався переправити нелегальний товар через кордон, тому використовував дрон. І війна, воєнний стан не спинили чоловіка у прагненні наживи… Літальний апарат і автомобіль, який пересувався контрабандист, затримано, як і самого контрабандиста. Автомобіль, за законами воєнного часу, може бути конфіскований і переданий на потреби територіальної оборони. По іншому дрону ще триває перевірка.

Сьогодні ж з самого ранку пішли повідомлення у соцмережах про «волонтерський» дрон, який має у певні години літати над містом Ковель (це потужний залізничний вузол) і «вивчати» ситуацію в місті. Як повідомляє поліція, волонтери не мають стосунку до цієї інформації. Вірогідно, це знову мала бути провокація і робота на ворога. Або самого ворога…

Юрій Крошко попередив, що в населених пунктах може бути чутно постріли: «Це працюватиме поліція по літаючих дронах, поліція їх збиватиме».

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати