Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові прооперували 21-денну дівчинку з важкою вродженою вадою серця

18 березня, 18:34

Кардіологи двох лікарень, львівського «ОХМАТДИТу» та київського Науково-практичного центру дитячої кардіології і кардіохірургії, який на час воєнного стану переїхав до Львова, врятували немовлятко з критичною вадою серця – коарктацією (звуженням. – Т.К.) аорти. Про це повідомлено на ФБ-сторінці львівського «ОХМАТДИТу».

За інформацією, що її надала кардіолог Ольга Куриляк, колеги із Івано-Франківська звернулися до львів’ян з проханням допомогти 21-денній дівчинці Емілії.

«На цей час до Львова переїхала філія Науково-практичного центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України, – зазначає Ольга Куриляк. – І ми запросили колег, аби в ургентному порядку прооперувати дитину».

Хірургічне втручання тривало дві години, упродовж яких було виконано розширену пластику коарктації аорти. Дитинці врятували життя. Її стан – стабільний.

Ольга Куриляк дякує київським лікарям за допомогу і сподівається на подальшу успішну співпрацю.

Щодо столичних кардіологів і кардіохірургів, то про їх переїзд до Львова повідомляв два дні тому керівник департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис: «До Львова  переїхала філія одного з лідерів нашої медичної галузі – Науково-практичного центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України. На час воєнних дій вона працюватиме на базі Львівського обласного кардіологічного центру, де облаштували приміщення для проведення консультацій, операцій, реанімації та післяопераційного періоду маленьких пацієнтів. Наразі лікарі оглядають та консультують діток, а з наступного тижня зможуть оперувати. Обладнання та розхідні матеріали вже перевезли з Києва до Львова».

Швидкого одужання усім маленьким пацієнтам! Ви у надійних руках та безпеці! Попри війну.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото з ФБ-сторінки львівського «ОХМАТДИТу»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати