Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові продовжують надавати медичну допомогу дітям з усієї України

29 березня, 19:05

Хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру видалили пухлину наднирника семирічному хлопчикові з Полтави. У Львові у цей час тривала повітряна тривога, яка не перервала складної операції. Видалення утвору у дитини минуло без ускладнень.

Інформацію про умови роботи медиків у начебто наразі більш-менш мирному, але в умовах війни Львові оприлюднив завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського медичного університету імені Данила Галицького Андрій Кузик: «Продовжуємо надавати медичну допомогу діткам з усієї України». Також подякував колезі Андрієві Журавчаку: «Щоразу відгукуєшся! Дякую за допомогу».

Пухлину у Віталіка діагностували на початку березня, коли війна в Україні уже тривала. На ультразвуковому дослідженні виявили причину негараздів – гормонально активний утвір лівого наднирника.

Про те, що такі операції успішно проводять в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, мама Віталіка дізналася з інтернету. Отож, після консультації з львівськими лікарями, й привезла сина на лікування до Львова.

«Зважаючи на розмір утворення, хірурги на консиліумі вирішили одразу ж оперувати, не втрачаючи час на попередню біопсію», – зазначає Андрій Кузик. І додає, що операцію проводили мініінвазійним методом, щоби зменшити так звану операційну травму. Застосовували комбіновану анестезію. «Такий підхід дозволив провести втручання без жодних ускладнень, які потенційно можливі при видаленні утворів наднирника, та зменшити термін післяопераційної реабілітації», – говорить лікар.

Віталік почуває себе добре. Навіть вже відвідує онлайн-уроки. Дуже сумує за братиком і сестричкою. І хоче якнайшвидше повернутися додому, у Полтаву.

Лікарі ж чекають на результати гістології.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото з ФБ-сторінки Андрія КУЗИКА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати