Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові померла народна артистка України Лідія Остринська

12 серпня, 18:20

«Актриса-заньківчанка з самобутнім «нервом», неповторної глибини мецо-сопрано, – згадують про  Лідію Остринську у Львівському національному українському драматичному ткатрі імені Марії Заньковецької. –  Її багатий репертуарний лист нагадує про такі унікальні її ролі, як Кенді Стар в «Польоті над гніздом зозулі», Настасія Пилипівна в «Ідіоті», В’язопуріха в «Історії коня», леді Макбет в «Макбеті», Мотря в «Кайдашевій сім'я», а глядач сьогодні знає та любить Лідію як Одарку в «Сватанні на Гончарівці», Беттіну в «Циліндрі», Надію в «Кризі», Наталю в «Останньому гречкосії», а також як яскраву солістку оркестру театру імені Марії Заньковецької із різноплановим пісенним репертуаром. Крайня роль актриси – Айлін у виставі «Каліка з Інішмаану».

Народилася Лідія Остринська 14 березня 1967 року. Освіту здобувала у Київському інституті театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (курс Михайла Юрійовича Резніковича, Володимира Сергійовича Лізогуба).

Серед нагород Лідії Анатоліївни – Премія імені Віри Левицької (Національна спілка театральних діячів України), 2005 рік.

У репертуарі, зокрема, – «Ой, не ходи Грицю» М. Старицького (Галина),  «Безталанна» І. Карпенко-Карого (Параска), «Криза» О. Огородника (Надія), «Троє товаришів» Е.-М.Ремарка (Ельга Гутман), «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ’яненка (Одарка), «Останній гречкосій» О. Огородника (Наталя), «Кайдашева сім’я» І. Нечуя-Левицького (Мотря), «Любий друг» Гі де Мопассана (Мадлен), «Макбет» В. Шекспіра (леді Макбет), «Батурин» Б. Лепкого (Мотря).

Про час прощання з Лідією Остринською наразі невідомо. 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати