Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Фінляндії Александер Стубб заявив, що політичних відносин із росією не буде до завершення війни

12 лютого, 21:51
Новообраний президент Александер Стубб під час пресконференції у понеділок заявив, що між Фінляндією та Росією не може бути відносин на політичному рівні до завершення війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

«Політика щодо Росії проста. Дипломатичні та офіційні відносини лишаються, але відносин з РФ на політичному рівні немає і не буде, доки Росія не припинить війну в Україні», - підкреслив Стубб.

Він зазначив, що між Росіє та Фінляндією наразі є відносини на рівні дипломатів та прикордонних служб, проте на політичному рівні – немає.

Він запевнив, що позиція Фінляндії у підтримці України не зміниться, а також додав, що хотів би продовжити політичну лінію свого попередника Саулі Нііністе.

За словами Стубба, безпекова ситуація у Європі змінилась після нападу Росії на Україну. Тепер членство в НАТО та ЄС визначають зовнішню політику та політику безпеки Фінляндії, сказав він.

Новий президент Фінляндії поінформував, що планує керувати зовнішньою політикою Фінляндії в тісній співпраці з парламентом та займе активну позицію в ролі верховного головнокомандувача.

Як повідомляв Укрінформ, Александер Стубб із Коаліційної партії переміг у другому турі виборів президента Фінляндії - за результатами підрахунку всіх бюлетенів він набрав 51,6% голосів виборців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати