Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві вперше відбудеться триденний KyivBaroqueFest «Французька увертюра 2023»

11 листопада, 22:22
Фото надане організаторами

На численні замовлення нашої публіки у листопаді буде багато бароко: 15-17 листопада вперше відбудеться триденний KyivBaroqueFest. «Французька увертюра 2023»: Галантні Європи – Рамо / Бортнянський.

Kyiv Baroque Fest – новий початок довгоочікуваної історії. Відтепер його організатори, – Національна філармонія України та VERE MUSIC FUND – пропонуватимуть меломанам можливість стало спостерігати й слідкувати за цим напрямом сучасного музичного світу, адже планують проводити його щорічно.

Kyiv Baroque Fest 2023 – присвячений одному з найбільш яскравих композиторів XVIII століття Жану-Філіпу Рамо, якому цьогоріч виповнюється 340 років.

Постать Бортнянського як представника однієї з «галантних Європ» теж виникає невипадково. По-перше, і Рамо, і Бортнянський працювали у галантному стилі, по-друге, серед творів останнього маємо французькі музичні драми, що свідчить про вплив французької музичної традиції на творчість митця.

Цьогоріч повноцінний кількаденний, насичений різноформатними подіями, Фестиваль, на жаль, провести не вдасться. Тож, Французька увертюра, що складається з трьох подій, анонсує це нове починання. Три концерти представлять три програми, що будуть поєднувати французьку та українську музики.

15 листопада у концерті клавесинної музики POUR DEUX / Для двох за участю Ольги Шадріної-Личак та Анни Іванюшенко прозвучать твори Максима Березовського, Жана-Філіпа Рамо, Георга Філіпа Телемана, Йогана Людвіга Кребса, Дмитра Бортнянського.

Квитки тут: https://kontramarka.ua/uk/kyiv-baroque-fest-pour-deux-86443.html

16 листопада (18:00) у MUSIC HUBі фундації VERE MUSIC FUND пройде барокова майстерня: концерт старовинної та сучасної клавесинної музики Les Rêveurs / Мрійники за участі випускників, асистентів-стажистів та студентів спеціальності та факультативу «Клавесин» з дискусією на тему: «Що змінює клавесин та старовинна музика у житті музиканта».

Вхід за запрошеннями. Реєстрація обов’язкова: https://forms.gle/GQed9ALKvuuvGZAG7

17 листопада у філігранно вибудуваній програмі TRISTE JOIE / Сумна радість – виключно французька старовинна музика, яку виконуватимуть українські музиканти з Liatoshynskyi Capella: Early Music Ensemble Національного будинку музики.

Цей колектив спеціалізується на практиці історично поінформованого виконання музики XVII-XVIII століть. Влітку цього року Ансамбль виступив на двох потужних європейських фестивалях старовинної музики – XVII Festival Musique & Histoire (абатство Фонтфруа, Франція) та Jordi Savall Festival 2023 (Сантес-Креус, Іспанія), де представив унікальну програму з музики європейського та українського бароко.

У цій програмі прозвучать твори цілої плеяди французьких композиторів від всесвітньовідомих майстрів, як-от Марк-Антуан Шарпантьє, до менш відомих особистостей, чия музика користувалася великою популярністю у Європі XVII-XVIII ст. – Робера де Візе, Себастьяна Ле Камю, Жана Батіста Сенайє, Жака Дюфлі, Мішеля Ламбера та Жана-Фері Ребеля.

Спеціально для цього концерту куратори фестивалю передбачили українські переклади текстів творів програми з французької.

Квитки тут: https://kontramarka.ua/uk/kyiv-baroque-fest-triste-joie-86446.html


Ми запрошуємо вас відзначити з нами народження першого фестивалю барокової музики.


#сезонперемоги            

#філармоніянескорених

#відкритафілармонія         


За додатковою інформацією, акредитацією, організацією інтерв’ю із кураторкою Фесту Анною Гадецькою та ін. учасниками фесту, запрошення у прямі ефіри / записи, включення через месенджери соцмереж, – звертайтеся до керівниці комунікаційного відділу НФУ Ольги Стельмашевської: +380672388185, [email protected]

Офіційна сторінка у FB: https://www.facebook.com/philukr

Офіційна сторінка в Instagram: @kyivphilharmonic

https://www.instagram.com/kyivphilharmonic/

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати