Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США визнали журналіста WSJ неправомірно затриманим рф

11 квітня, 12:18
Фото з відкритих джерел

Державний департамент США оголосив кореспондента газети The Wall Street Journal Евана Гершковича "неправомірно затриманим" росією. 

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Wall Street Journal.

Визнання США Евана Гершковича "неправомірно затриманим", ймовірно відкриває шлях до потенційних переговорів з рф, щодо його обміну.

Справою журналіста відтепер  займатиметься спеціальний відділ Держдепу США, так званий офіс спеціального президентського посланця у справах заручників. Представники офісу уповноважені вести переговори про звільнення заручників та інших американців, які несправедливо утримуються в інших країнах.

Раніше повідомлялося, що журналіста The Wall Street Journal наприкінці березня затримала у Єкатиренбурзі ФСБ росії. У рф звинуватили Гершковича у шпигунстві. За версією слідства журналіст за завданням США займався збором відомостей про одне з підприємств російського ВПК, які є держтаємницею. Він категорично відкинув усі звинувачення та заявив, що займався у росії журналістською діяльністю.

Нагадаємо, лідери демократичної та республіканської партій Сенату США у спільній заяві вимагають від російської влади негайно звільнити незаконно затриманого репортера. Варто зазначити, Еван Гершкович близько шести років жив у москві. Він висвітлював події у росії та Україні для американської газети The Wall Street Journal.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати