Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Учні Покровської громади отримали від благодійників близько сотні комп’ютерів

10 січня, 21:48
Фото: Покровська МВА

Для якісного дистанційного навчання учнів Покровська громада отримала 99 гаджетів: 81 ноутбук та 18 хромбуків. Комп’ютерна техніка потрібна школярам для навчання, повідомляє Вільне радіо із посиланням на Покровській МВА.

Уже другий рік поспіль через повномасштабне вторгнення Росії в Україну учні Покровської громади змушені вчитися дистанційно. 

Для організації якісного навчального процесу громаді подарували 99 гаджетів, зокрема 81 ноутбук від Міжнародного фонду допомоги дітям UNICEF та 18 хромбуків від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Комп’ютерну техніку отримали обдаровані учні та вразливих категорій різного віку: 

  • переселенці;
  • діти з інвалідністю;
  • школярі, які позбавлені батьківського піклування; 
  • учні з багатодітних сімей; 
  • діти з сім’ї загиблого захисника України;
  • діти, що постраждали внаслідок військових дій та воєнних конфліктів; 
  • обдаровані учні. 

Дякуючи нашим міжнародним партнерам, діти Покровської громади мають можливість бути на постійному зв’язку з педагогами та вчитися”, — каже, дякуючи добродійникам, начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За словами посадовців, з новими ноутбуками освітній процес стане ще більш інформативним, змістовним, емоційно-ціннісним та психологічно комфортним.

Без комп’ютерної техніки навчатися в дистанційному форматі складно. Отримані ноутбуки сучасні та потужні, тож опановувати матеріал буде  набагато зручніше”, — каже заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. 

Нагадаємо, за даними МОН, на Донеччині станом на початок жовтня була потрібна комп’ютерна техніка для 20 630 учнів і 667 вчителів. Загалом під час повномасштабного вторгнення держава передала закладам освіти України понад 130 тисяч девайсів. Залишалася загальна потреба — понад 500 тисяч.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати