Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За неповні півтори декади ворог випустив по об’єктах енергетики таку ж кількість шахедів, як протягом усього минулого опалювального сезону – Володимир Кудрицький

05 квітня, 16:50
Фото з фейсбук сторінки НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo

Ворог атакує шахедами енергетичні об’єкти країни практично щодня. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном кількість ворожих ударів по енергооб’єктах країни зросла. На цьому під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосив Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Ворог атакує практично щодня, незважаючи на те, що масованих ракетних атак було декілька, вони були не кожен день. Тим не менше атаки шахедами практично щодня відбуваються по енергетичних об’єктах. І це досить велика кількість регіонів, в основному ті, що розташовані близько до лінії фронту. На сьогодні досить значна кількість теплових та гідроелектростанцій пошкоджена, що безумовно негативно впливає на енергосистему, особливо  з точки зору балансування.  Тобто це ті електростанції, які  забезпечують балансування енергосистеми протягом доби. Задум росіян, на жаль, не змінився, змінилася тактика – вони застосовують комбіновані удари. Вони комбінують різні типи ракет і шахеди», – зазначив він.

Володимир Кудрицький наголосив на зростанні інтенсивності обстрілів по енергооб’єктах країни. 

«Також можемо констатувати, що зросла інтенсивність обстрілів. Якщо ми візьмемо, наприклад, минулий опалювальний сезон, то ми спостерігали одну масовану атаку за, скажімо, один-два тижні, і це була або ракетна, або шахедна атака. Зараз це ціла серія, практично безперервна. І, якщо казати, наприклад, про кількість шахедів, якими ворог намагався вразити енергетичні об’єкти, то лише за неповні півтори декади ця кількість вже зрівнялася з тією кількістю, яку ми бачили в минулому опалювальному сезоні за весь період в декілька місяців. Тому очевидно, що ворог більше, ніж у минулому сезоні робить ставку на дрони-камікадзе. Але також ми бачимо, що використовує великі обсяги ракетного озброєння для електростанцій та підстанцій «Укренерго», – додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати