Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

04 травня, 09:07

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд євро, яку оголосили після розблокування фінансування в Конгресі. Проте основна партія зброї з великих пакетів допомоги надійде на Україну через кілька місяців.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на матеріал The New York Times.

NYT стверджує, що вже 28 квітня Україна отримала від США партію протитанкових ракет, снарядів і 155-міліметрових артилерійських снарядів. Друга партія цього американського озброєння прибула в понеділок, 29 квітня.

Наступного дня до Польщі прибула нова партія ракет-перехоплювачів до системи Patriot із Іспанії, які, за словами іспанського посадовця, "незабаром будуть на українському фронті".

Частина нового озброєння для України почала надходити ще до оголошень, пише NYT. Британське джерело заявило газеті, що частина допомоги з британського пакета, про який прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак оголосив 23 квітня, почала надходити вже кілька тижнів тому.

Однак, основна маса зброї з великих пакетів допомоги, які оголосили США, Британія та Німеччина, надійде в Україну через кілька місяців.

Одна з причин – логістична: бойові машини, катери, сучасні гармати, пускові установки й і системи протиповітряної оборони через їхні розміри їх часто доводиться перевозити морем і потягами з посиленою охороною.

Американський посадовець заявив NYT, що більша частина великого озброєння і навіть частина боєприпасів, буде відправлена зі США і, швидше за все, не буде доставлена до середини літа, а то й пізніше.

Крім того, американська сторона має визначити, звідки саме брати обіцяну Україні техніку так, аби не поставити під загрозу боєздатність підрозділів НАТО, які її використовують.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати