Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світовий Конґрес Українців та Благодійний фонд Сергія Притули зібрали майже 1,2 млн доларів США на броньовані машини для розмінування

04 березня, 11:42

Світовий Конґрес Українців та Благодійний фонд Сергія Притули, у співпраці з Конґресом Українців Канади та Українським Конгресовим  Комітетом Америки, завершили дев’ятиденний благодійний тур «Непереможні, коли об’єднані – Invincible When United» східними регіонами Канади та США, повідомляється на сайті СКУ.

Упродовж дев’яти днів відбулися шість зустрічей з місцевими громадами. У форматі дружньої бесіди гості змогли поспілкуватися з Сергієм Притулою, президентом СКУ Павлом Ґродом або ж директором ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» Андрієм Потічним. 

Присутні мали нагоду побачити короткі відеопрезентації та взяти участь у сесії запитань і відповідей про волонтерський рух, ефективну підтримку Сил Оборони України та поточну ситуацію на фронті.  

Метою зустрічей був спільний пошук відповіді на запитання, що хвилює українців усіх громад, «Як ми можемо зробити більше та бути ефективнішими, працюючи як єдина українська глобальна сила?» 

Торонто, Оттава, Монреаль, Нью-Йорк, Вашингтон, Філадельфія та Чикаго увійшли до списку міст цього туру, що був націлений на підвищення обізнаності та збір коштів для безпечного гуманітарного розмінування Херсонської області.  

Світовий Конґрес Українців та Благодійний фонд Сергія Притули раді повідомити про результати спільної кампанії зі збору коштів.

Загальна сума зібраних коштів: 1 192 283,19 доларів США або 45 733 916,00 гривень. Ці кошти підуть на закупівлю та доставку понад 20 автомобілів Land Rover Snatch, броньованої військової версії Land Rover Defender. Броньовані машини посилять спроможності груп Херсонської обласної військової адміністрації з гуманітарного розмінування. Організації-партнери спільно доставлять бронемашини після закупівлі. 

Світовий Конґрес Українців та Благодійний фонд Сергія Притули висловлюють щиру подяку нашому титульному спонсору туру  Meest Corporation та Meest America Inc., а також нашим спонсорам туру: Rodan Energy Solutions, U.S. Medical Glove Company, The Heritage Foundation – 1st Security Federal Savings Bank, Ukrainian Selfreliance Federal Credit Union, Blue Tactical LLC, Selfreliance Federal Credit Union та BCU Financial.

Світовий Конґрес Українців та Благодійний фонд Сергія Притули дякують нашим партнерам і друзям, без яких цей тур був би неможливим: Конґресу Українців Канади, його президентові Олександрі Хичій та виконавчому директору Ігорю Михальчишину, Українському Конґресовому Комітету Америки, Райлі та Джорду Мигаль, Конґресу Українців Канади – відділ Оттави та в.о. президента Касяну Солтикевичу, Українському Православному Собору Успіння Пресвятої Богородиці та отцю Тарасу Кінашу, Послу України в Канаді Юлії Ковалів, Володимиру Палагнюку, Метью Самулевському, родині Ромас, Українське Національне Обʼднання (УНО) Квебеку та їхньому президенту Тарасові Кулішу, Нестору Левицькому, Євгенові Кравченку, Тані Беднарчик, Ірині Мазур — Почесному консулу України у Філадельфії, Українській Католицькій Церкві Св. Архангела Михаїла, Ользі Зарічинській, Українському Конґресовому Комітету Америки — відділ Філадельфія, Анатолію Мурзі, Trident Business Club Chicago, Українському Конґресовому Комітету Америки – відділ Іллінойс та їхньому президенту д-р Марії Дмитрів-Капеняк, Українському культурному центру в Чикаго, Роману Паничевному —  компанія MoLoKo, Saint Javelin Inc., та засновнику компанії Крістіану Борису, а також організаторам туру Ользі Мозковій та Ані Яциняк.

Світовий Конґрес Українців та Благодійний Фонд Сергія Притули висловлюють подяку нашим головним жертводавцям Райлі та Джорду Мигаль та Фонду родини Мигаль. Їхня щедра обіцянка подвоїти всі пожертви, зібрані під час спільного фандрайзингового туру СКУ та Фонду Притули, допомогла нам перевищити початкові цілі збору. Фонд сім’ї Мигаль зробив безпрецедентний внесок у розмірі 740 000 доларів США. Разом із коштами, зібраними на всіх платформах та отриманими від інших жертводавців, їхній внесок забезпечив вражаючий результат — майже 1,2 мільйона доларів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати