Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

IT коаліція: ініціатива на чолі з Естонією та Люксембургом надала Україні обладнання на 900 тисяч євро

03 травня, 15:23
Фото mil.gov.ua

Це перше замовлення обладнання, яке надійшло до Збройних Сил України в межах ІТ коаліції на чолі з Естонією та Люксембургом, повідомляє Міністерство оборони України.

Ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання вартістю 900 тисяч євро вже найближчим часом доставлять підрозділам. Ефективна та швидка закупівля відбулася завдяки Агенції НАТО з підтримки та постачання.

«Передане обладнання покращить зв’язок та можливість планування задач на тактичному рівні. Це один з наших пріоритетів – закрити запити  підрозділів, що стосуються зв’язку на фронті. Вдячна партнерам за відповідальність та швидкість у прийнятті рішень», – зазначила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Довідка: ІТ-коаліція — це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України («формат Рамштайн») під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. У межах ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків на понад 36 млн євро. Внески у розмірі понад 23 млн євро ще очікуються.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати