Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Другий етап спецоперації СБУ: На Байкало-Амурській залізничній магістралі у Росії вибухнув ще один потяг

01 грудня, 19:19
Фото: AP/Boris Yurchenko

У Бурятії у Росії вибухнув потяг з паливом на Байкало-Амурській залізничній магістралі. Внаслідок вибуху загорілось 6 цистерн. Йдеться про чергову успішну операцію Служби безпеки України.

Про це Суспільному повідомили джерела у правоохоронних органах.

За даними джерел, цей підрив став другим етапом спецоперації СБУ із виведення з ладу залізничної магістралі, яку росіяни використовують для військової логістики.

"Росіяни двічі потрапили в пастку СБУ — на Байкало-Амурській залізничній магістралі вибухнув ще один потяг з паливом. Перший вантажний потяг вибухнув безпосередньо в Північномуйському тунелі. Для продовження руху росіяни почали використовувати об'їзний шлях, що проходить через "Чортів міст". Саме на це і розраховувала СБУ: під час проїзду потяга по цьому високому 35-метровому мосту спрацювали закладені в нього вибухові пристрої", — йдеться у повідомленні.

За даними російських Telegram-каналів, від вибуху загорілось 6 цистерн. Щоб гасити пожежу приїхав пожежний потяг.

Вночі 30 листопада у РФ стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який розташований у Бурятії. Під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої.

За даними російського видання "Коммерсантъ", за фактом вибуху слідчими Східного міжрегіонального слідчого управління на транспорті було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 205 КК РФ (терористичний акт). Як повідомило джерело, знайоме з перебігом слідства, справу порушено стосовно "невстановлених осіб".

"Попередньо встановлено, що спалах цистерни з паливом став наслідком підриву невстановленого вибухового пристрою, який, ймовірно, перебував під вагоном", — сказав співрозмовник журналістам видання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати