Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У 20-ту річницю найбільшої хвилі вступу до ЄС глава дипломатії ЄС Жозе Боррель: Робота з возз'єднання континенту не завершена, Україна серед інших має історичну можливість

01 травня, 16:48
Фото newsroom.consilium.europa.eu

У 20-ту річницю найбільшої хвилі розширення Європейського Союзу очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що робота з возз'єднання континенту ще не завершена, а Західні Балкани, Туреччина, Україна, Молдова і Грузія мають історичну можливість міцно пов'язати своє майбутнє з ЄС, пише УНН.

Деталі

Верховний представник ЄС у заяві з нагоди 20-ї річниці найбільшої хвилі вступу нових країн до блоку за всю історію вказав, що "це було возз’єднання континенту, який прагнув свободи всіх людей, миру, стабільності та процвітання".

Але наша робота з возз'єднання континенту не завершена. Ми це знали до 2022 року, а ще більше знаємо сьогодні, коли росія веде агресивну війну проти України. Останніми роками мільйони європейців продемонстрували свою готовність і надію приєднатися до проекту ЄС. Західні Балкани, Туреччина, Україна, Молдова та Грузія мають історичну можливість міцно пов'язати своє майбутнє з Європейським Союзом. Розширення ЄС – це трансформаційна політика, яка зміцнює безпеку, справедливість і демократію, одночасно підвищуючи рівень життя європейців

- наголосив Боррель.

ЄС і країни-кандидати, з його слів, "співпрацюють у питаннях безпеки та оборони, щоб ми могли разом і краще протистояти численним геополітичним викликам". "Від майбутніх держав-членів вимагається зміцнювати свої демократичні інституції та підтримувати права людини та основні свободи", - додав він.

"ЄС також працює над самореформуванням, готуючись сьогодні до Союзу завтрашнього дня. Ми прагнемо не просто більшого Союзу, але й більш сильного, здатного підтримувати та поширювати наші спільні цінності по всьому світу", - вказав Боррель.

"Країни-кандидати та ЄС мають історичну можливість побудувати більший, глибший і сильніший Європейський Союз", - підсумував голова дипломатії ЄС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати