Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кількість жінок в армії на початок січня 2024 року становила майже 70 тисяч – Наталія Калмикова

01 травня, 22:56

Про це заступниця міністра оборони України заявила на зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл, повідомляє Міністерство оборони України.

«Ми продовжуємо реалізовувати політику залучення, розвитку та утримання людського капіталу, важливою складовою якої є принципи гендерної рівності у військах. Законодавчо ми сьогодні фактично не маємо жодних перешкод. Тепер наше завдання практично реалізувати ці норми. Йдеться не тільки про забезпечення жіночою формою та створення побутових умов. Ми сформували політику щодо використання ґендерно чутливої мови, запускаємо курси лідерських якостей жінок-військовослужбовців та збільшуємо рівень контролю за порушенням прав жінок-військовослужбовиць», - наголосила Наталія Калмикова.

За її словами, станом на січень цього року загальна чисельність жінок у Збройних силах України складає 66,9 тисячі осіб, із них 47,2 тисячі – військовослужбовиці. При цьому, 6,5 тисяч перебувають на керівних посадах, а близько 4 тисяч знаходяться на лінії зіткнення.

«Ми постійно вчимося у вас та розуміємо, як складно проводити реформи під час війни. Хочемо переконатися, що Україна отримує найкращу підтримку в її зусиллях щодо реалізації порядку денного «Жінки, мир і безпека». Ми ваші партнери, ви можете на нас покластися», – зазначила зі свого боку посол Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл.

Наталія Калмикова та Жаклін О’Ніл також обговорили питання розширення співпраці України та Канади по забезпеченню принципів гендерної рівності у військах та медичного забезпечення Збройних сил України, зокрема, шляхом об’єднання дипломатичних зусиль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати