Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Недоторканні. Поки?

21 червня, 11:51

Подання на зняття імунітету з народних депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова та Олеся Довгого направлені до Генпрокуратури

Директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що для зняття депутатської недоторканності з народних депутатів від БПП Борислава Розенблата і НФ Максима Полякова досить доказів, повідомляє interfax.kiev.ua.

«Наскільки проаналізовано доказову базу детективами та прокурорами — її більш ніж досить для того, щоб позитивно вирішити питання щодо подачі на зняття імунітету народних депутатів. Подання на зняття імунітету з Розенблата і Полякова зараз направлене генеральному прокуророві, і, сподіваюся, що генеральний прокурор оперативно зреагує на ці листи і, відповідно, направить подання до парламенту», — сказав Ситник на спільному брифінгу з керівником САП Назаром Холодницьким.

Встановлення незаконних схем спроби легалізації видобутку бурштину та причетності до них Борислава Розенблата і Максима Полякова стало першою агентурною операцією НАБУ, проведеною спільно з ФБР США, заявив Артем Ситник.

Разом із тим, Назар Холодницький повідомив, що підписав подання на зняття недоторканності з позафракційного народного депутата Олеся Довгого в рамках кримінального провадження про незаконне виділення ділянок у Києві і вже направив його на підпис генеральному прокуророві України Юрієві Луценку. «Вчора підписав подання про зняття недоторканності, оскільки ми вважаємо, що доказів, зібраних для оголошення підозри, досить для внесення вказаного подання. Вчора подання було направлене генпрокуророві», — повідомив Холодницький.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати