Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Зірки" готові світити всім, але "світитися" не з усіма

17 жовтня, 00:00

На прохання кореспондента "Дня" Тетяни Поліщук про можливості своєї участі в передвиборній кампанії розповідають улюбленці публіки.

Тарас Петриненко, співак, композитор:

- До мене з пропозиціями зверталася не одна партія, й цей процес ще триває. В усьому світі, коли розпочинається виборна кампанія, спираються на зірок музики, театру, кіно. Важливо тільки, щоб програма політиків та ідейні переконання тих, хто виступає на сцені, збігалися. Не казатиму про заробітки, але гонорари при цьому на кілька порядків вищі, ніж просто за концертний виступ, учасникам акцій мають виплачуватися обов'язково. А це вже право кожного виконавця - відмовитися, згідно зі своїми ідеями або моральними переконаннями.

Я симпатизую Народному Рухові України, але це не єдина сила, за яку міг би агітувати людей. Нам потрібні розумні, сумлінні й чесні політики. Незалежність для мене - не порожнє слово. Подивіться, комуністи знову піднімають голову. Ні за які гроші я їх підтримувати не буду. Ми з різних боків барикад. Досі країна не може отямитися після їхнього майже 80-річного господарювання.

Зараз все суспільство поділено на два табори. Одні постійно оглядаються назад, а інші хочуть нормального пересічного життя. Діячі мистецтва повинні допомагати політикам, щоб схилити шальку терезів для поступу: до ринкової економіки, правового суспільства. А поки що ми нагадуємо одну тварину, яка одночасно йде в різні боки.

Таїсія Повалій, співачка:

- Нічого поганого не бачу в тому, що політики по допомогу звертаються до акторів. Виходячи з своїх симпатій, візьму участь у гастрольних агітаційних концертах. За "дякую" виступати смішно, адже це - моя професія. Й ще один момент: якщо потім репресуватимуть, то хай "гріє" знання, що хоч в грошах не обрахували... Жартую, звісно, а якщо серйозно, то які б великі гроші не пропонували, за не шанованого мною кандидата ніколи не агітуватиму. Зараз пропозиції від різних партій та об'єднань надходять, але поки що нікому не надала перевагу. А дотримуюсь я центристських позицій.

Від політики я далека, але за останні два роки український шоу-бізнес сильно розрісся. Припинився відплив виконавців до близького закордоння. Отже, молоді вірять, що наша естрада зіпнеться на ноги. Україна завжди була багата на таланти та на своїх роботящих людей. Тому в майбутнє дивлюсь з оптимізмом.

Олександр Тищенко, співак:

- За всіх часів у доленосний період зверталися по допомогу до людей, яких любить народ. Якщо актор каже, що цей кандидат добрий, йому швидше повірять.

Вважаю, що гастрольні тури, які об'єднують політиків, спортсменів та акторів - потрібні. Кожний учасник підпише угоду й має отримати гроші за свою роботу. Як він розпорядиться сумою, яку отримає, це його особиста справа.

До мене звертаються політики різного рангу з проханням допомогти в майбутніх виборах. Я підтримую центристів, я проти крайніх правих та крайніх лівих.

З активних політиків мені симпатичні Леонід Кучма та Євген Марчук. Леонід Кучма - як господарник. А Євген Марчук приваблює солідністю, толерантністю. Він добрий аналітик, у котрого на першому місці - економіка, та ще й він, зовні, - показний.

Мені здається, що головне завдання акторів - розворушити народ. Хай кожний замислиться й віддасть свій голос свідомо. Жити, як жили раніше, не можна.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати