Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Убивство Володимира Котельницького: нові подробиці

23 липня, 00:00

Патріарх УПЦ-КП Філарет висловив занепокоєння з приводу зволікання з розслідуванням жорстокого вбивства одного з родоначальників автокефальної церкви, старости Покровської парафії на Подолі В. Котельницького та його матері.

Офіційна версія працівників міліції схиляється до пограбування, адже з квартири вбитого зникли $8 тис., які нібито були залишені покійним патріархом Мстиславом на розбудову автокефалії.

Окрім релігійної В. Котельницький займався ще й журналістською працею, був заступником голови Української християнсько-демократичної партії, очолював Українське православне братство Андрія Первозванного. Багатьом Володимир запам`ятався саме своїми гострими випадами проти Московського патріархату на захист української автокефальної церкви.

До того ж і обставини вбивства В. Котельницького наштовхують його однодумців на версію про спроби залякування активних поборників автокефалії. Адже відомо, що його матір було закатовано прямо на очах у сина, у неї була проламана грудна клітка. Чим могла завадити "простим грабіжникам" 69-річна жінка-інвалід? Не одначе, як "нападники" намагалися з`ясувати щось у самого Котельницького, не гребуючи при цьому ніякими методами. Судмедексперти підтвердили навіть факт згвалтування покійного.

Сестра вбитого підтвердила, що протягом року в телефонних розмовах йому неодноразово погрожували фізичною розправою. А минулого листопада було жорстоко побито в одному з підземних переходів Києва.

Прихильники В. Котельницького схильні до версії про те, що він став жертвою міжконфесійних "розбірок" і своєї активної діяльності на користь української автокефалії. Принаймні ніхто не пов`язує факт убивства з політичною діяльністю Володимира. Тим паче, що і сталося воно в переддень роковин смерті Патріарха.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати