Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У "Сході" вчили: бий "з п'ятака"

07 лютого, 00:00
УЧАСНИК У "Сході" вчили: бий "з п'ятака" Євген КАРЕЛЬСЬКИЙ, "День"

Чоловіча команда біатлоністів порівняно з нашими "стріляючими лижницями" менш відома на міжнародній арені. Та, починаючи з торішнього чемпіонату світу, поступове сходження все ж відчутне. Ми не помиляємося?

- Ніскільки, - каже 25-річний динамівець із Київщини Микола Крупник, котрий тоді, у словацькому Осрблі, мав кращий з-поміж партнерів 13-й результат (класична гонка на 20 км). - Нинішнього сезону, принаймні в естафетах, ми вже підходимо впритул до "десятки" і навіть вклинюємося до неї.

- Проте ж ваша збірна порівняно з Ліллехаммером-94 здається менш досвідченою.

- Дехто називає її навіть командою Олімпіади-2002. Однак хіба можна назвати новачком Андрій Дериземля, котрий позаторік у Фінляндії став у спринті чемпіоном світу серед юніорів? До речі, й він, і Руслан Лисенко постійно тренуються в Чернігові в Миколи Зоца, який у тренерській бригаді національної збірної відповідає за чоловіків. Знаєте, звідкіля вони самі? Селище Жовтневе, на Сумщині, де є чудовий тренер Іван Ігнатьєв. Коротше, є кому боротися, хоча конкуренція винятково щільна.

- Може, лідери переважають нас амуніцією, зброєю, рівнем життя?

- Команда стоїть на лижах "Фішер". Гвинтівки - іжевські. Можливо, усе це - не такий "модерн", але перед Олімпіадою нікому не спало б на думку щось різко змінювати. Вечір проводів олімпійців в "Україні" зворушив. У таких випадках газети пишуть: держава не забула. Проте, ми з Ольгою це відчули предметно - квартирою в Борисполі.

- Проте я завжди думав, що Крупник - корінний дарничанин, зі "Сходу"...

- Маєте рацію. Я зі шкільних років у цьому київському спортклубі. "Ліпили" мене Микола Трофимович Орєхов і Петро Миколайович Бруєнко - пам'ятаєте його неймовірну перемогу 16 років тому на Спартакіаді народів СРСР? Однак тепер захищаю динамівські кольори, причому - обласні. А бориспільська адреса певною мірою - повернення до витоків, адже народився в одному із сіл цього району - Сіньківцях.

- Що побажати вам у Нагано?

- Бити тільки "з п'ятака".

- ?!

- Влучити хочеться в усі мішені п'ятьма пострілами. Займати запасні патрони - лише гаяти час, якого ні за які ієни не купиш.

МИКОЛА КРУПНИК - У ВИРІ ПОДІЙ. ФОТО ОЛЕКСІЯ КУЩА

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати