Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мєшкова немає, але час його - живе

17 жовтня, 00:00

Кримська Верховна Рада знову принесла Москві справжню насолоду. Чого не можна було не помітити: програма "Час" урочисто-радісно, під бій курантів, сповістила, що Крим знову звірятиме час за "столицею нашої Батьківщини - Москвою".

Старт виборної кампанії кримська ВР відзначила двома "нормативно-правовими актами-законами": про функціонування російської мови та про відлік часу. Російська мова віднині в АРК вважається офіційною й мовою діловодства, а час - московський, тобто 26 жовтня здійсниться перехід. Як зазначив раніше Заступник голови ВР А. Данелян, залишилось розглянути питання про входження в зону російського карбованця - й тоді все буде, як 1994 року за часів президента Мішкова.

Голова ВР А. Гриценко прокоментував ці ухвали журналістам так: "З одного боку, депутати готуються до виборів, з іншого - є бажання виборців". І ще Голова додав, що, чим нерішучіша буде політика Києва в наданні економічної самостійності Кримові, тим частіше з'являтимуться "подібні постанови".

Заступник голови СБУ Олександр Скипальський, член Комітету ВР України з питань оборони та держбезпеки, який провадив саме цього часу виїзне засідання в Криму, сказав місцевій пресі: "Прийняті ухвали, що суперечать українському законодавству, безперечно, негативно сприйматимуться Президентом та Верховною Радою". Ухвалу про "московський час" О.Скипальський назвав "безглуздям".

Попри це, вітальний бій курантів з Москви сигналить Києву про те, що Крим струсив пил зі старих гасел.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати