Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коли ріжуть "золоту курку"

17 жовтня, 00:00

Про це заявив, виступаючи на конференції Міжнародного союзу українських підприємців, голова Державної податкової адміністрації Микола Азаров.

На його думку, скорочення податкових надходжень за останніх два тижні пов'язане в першу чергу з введенням у дію з 1 жовтня закону про ПДВ. М. Азаров визнав, що ніхто ніколи не робив розрахунків, спрямованих на те, аби оптимізувати інтереси підприємців та бюджету, і лише тепер у його відомстві думають цим зайнятися.

Очевидно, під впливом доповіді голови Держкомітету з підтримки підприємництва Юрія Єханурова, який оголосив про початок продуктивного діалогу між малим і середнім бізнесом та державою (початок діалогу спричинило велике антикасове стояння під Верховною Радою?), голова податкової адміністрації повідомив і про свій особистий внесок в ліквідацію конфлікту. "Я взяв гріх на душу і скасував до законодавчого врегулювання заходи, які мала б ужити наша служба". Крім того, М. Азаров обстоював надання його службі права карати і милувати підприємців, тобто видавати їм податкові кредити і відстрочки по платежах, виходячи з того, щоб у результаті нарощувати доходи бюджету. Це був саме той момент, коли зал уже вкотре відчув себе куркою, що несе золоті яйця. Невже цього разу знайдеться богатир, якій відверне руку різника?

Між іншим, на відкритті конференції президент МСУП Леонід Кравчук зачитав заяву пропрезидентської парламентської фракції "Конституційний центр" на підтримку малого і середнього бізнесу. Напередодні виборів усі хочуть виглядати його покровителями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати