Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Господа конфіденти...

Триває наше існування в паралельних світах
23 грудня, 12:38

Один світ — це те, що реально відбувається з вітчизняною охороною здоров’я, те, що щодня трапляється у наших лікарнях, з нашими людьми. А другий світ — це повідомлення рахівника від медицини міністра Степанова (стільки захворіло, стільки одужало, стільки померло), а також сповнені великого соціального оптимізму заяви і «відосики» нашого веселого Президента.

Може, ці світи колись усе ж перетнуться, як у нескінченності паралельні прямі математики Лобачевського?

А в цей час Росія посилено, мобілізувавши всіх своїх конфідентів в Україні, нав’язує нам свою антиковідну вакцину. Російські війська вбивають українців на фронті, а Кремль палає бажанням врятувати нас від коронавірусу в тилу. Погодьтеся, що це якось дивно й нелогічно. Тим паче для країни, де широко практикуються політичні отруєння. Нас хочуть усупереч усьому переконати, що Росія так любить нас, так любить, що жадає робити нам щось добре, після всієї мерзоти й капості. Неповторний пан Ківа звернувся через відомі телеканали до нації — мовляв, що це таке, Віктор Медведчук героїчно б’ється за російську вакцину, щоб нам її привезти, а Зеленський не їде до Москви з аналогічною метою. Сам Медведчук уже заявляв, що він особисто і його сім’я вже зробили щеплення російським «чудо-медикаментом», тож давайте й ви всі. Але тут йому все зіпсував московський «кум». Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що сам його шеф ще не уколовся цим «Супутником-5», оскільки, за словами Пєскова, вакцина недостатньо перевірена.

Недобре, пани у «Малоросії» лізти поперед батька в пекло. Сам ще не щепився, а ви вже норовите. Щоправда, не лише вони. Оно в Росії відомий тележурналіст пан Пивоваров поспішив і після вакцинації одразу захворів на COVID- 19. Захворів і прищеплений депутат Держдуми від партії «Справедлива Росія». А псевдомер окупованої Ялти після щеплення помер...

Але, зрештою, ми демократична країна. Якщо членство ОПЗЖ бажає піддати себе дії російської вакцини, це їхнє право. А ми подивимося, якими будуть результати. Якщо ці люди хочуть принести себе в жертву медичній науці (в цьому випадку вірусології) в ролі піддослідного матеріалу, то хто може їм заборонити? Тільки нехай кожен спочатку напише заяву, що бере на себе особисто відповідальність за всі можливі наслідки.

Наше керівництво в Україні, як здається, вже опустило руки, «злило воду» й віддалося волі хвиль. Екснардеп, ветеран АТО Андрій Тетерук заявив, що «...влада позбавляє українців можливості вижити, вона відмовилася від масового тестування й легко маніпулює цифрами. У нас розграбовано антиковідний фонд, влада краде гроші й розраховує вчасно втекти?» Дуже жорстко сказано. Але зроблено тими, хто «нагорі», напевно, ще жорсткіше?

Можна, звичайно, ганити владу. І треба. І є за що. Але є певна подібність між обраними і тими, хто обирав. Де тепер ці знамениті 73%, що забезпечили тріумф «зеленої» влади? З кожним днем їх меншає. Але розплачуватися за їхній абсурдний вибір доведеться всім.

На каналі «Прямий» ветеран АТО Мирослав Гай повідомив, що на фронті у «зелених» приблизно такі ж «успіхи», як у боротьбі з COVID- 19. Він сказав, що з російської сторони фронту відбуваються постійні тренування їхніх «гармашів» на безмовних українцях. Артилеристи Росії точно знають, що українські військові за наказом Зеленського («головне — припинити стріляти»), не відповідатимуть. Тому можна безкарно вправлятися у влучності, стріляючи по українських позиціях.

Нещодавно Зеленський заявив, що готовий до нового розведення військ на фронті. Фактично знову буде відведення українських військ і заміна їх на російські, «вирівнювання» лінії фронту на користь ворога.

Цікаво, скільки знадобиться років Зеленському, щоб росіяни поступово доповзли до Києва? Невже «верховний» розраховує так довго втриматися у своєму кріслі? Усе це закінчиться для України катастрофою, військовою поразкою, окупацією та створенням маріонеткового «бантустана» на її території під керівництвом якогось місцевого «малоросійського» Квіслінга...

Що робив би Зеленський, якби він був повноцінним українським Президентом? Зміцнював би всіляко українську армію, щоб Кремль думав, чи може він зазнати величезних втрат, наступаючи на Україну. А Зеленський з його офісом дедалі більше перетворює Україну на беззахисну жертву Путіна...

І знову неприємно здивував телеканал «Прямий». Певний час тому в його ефірі з’явився якийсь харківський політичний експерт Сергій Лозовський. Його погляди повністю дублювали погляди пана Фокіна. Лозовський в ефірі ведучої Марини Леончук заявив, що Росія, на його думку, була змушена окупувати Крим, інакше там би стояли кораблі НАТО. Тоді в студії стався міні-скандал і кілька тижнів пана Лозовського на «Прямому» не було. І от тепер цей апологет інтересів Кремля знову з’явився тепер уже в ефірі у ведучої Олени Курбанової. Про що й чим думають (якщо думають) на «Прямому»? Може, у них там завівся російський «кріт»? Навіщо «Прямому» потрібні спікери з такими дикими антиукраїнськими поглядами? З такою політичною нерозбірливістю і «Прямий», і політики, що стоять за ним, далеко не поїдуть. А потім вони дивуються своїм провалам і антирейтингам.

Здається, щодо 2019 року ті, хто програв на тих виборах, ніякого «розбору польотів» не провели і знову наступають на старі граблі.

А каналу «Прямий» слід було б критично подивитися на свою творчість. Бо багато його ведучих явно втратили відчуття реальності, по відношенню до себе любимих. На щастя, до манії величі ще не дійшло, але...

Багато обурення й болю було в обговоренні нинішньої ситуації у програмі «Говорить великий Львів» на каналі «Еспресо-TV».

Редактор львівської газети «Ратуша» пан Савельєв дуже негативно оцінив «миротворчість» «зеленої влади»: армію деморалізують тим, що забороняють стріляти по ворогу». Банкова марно сподівається, що її дипломатичні «танці» з Москвою дадуть якийсь корисний результат. Жоден пункт домовленостей, який Росія розглядає як невигідний для себе, виконаний нею не буде.

Потім на екрані з’явився Леонід Кравчук. Він сказав, що Україна, на відміну від Азербайджану, не готова до військового розв’язання проблеми. РНБО, за словами Кравчука, готує новий стратегічний план, рішучіший і конкретніший. Перший президент активно захищав шостого, певна річ, обійшовши тему «Україна не готова або її не підготували, хто і чому?». У цілому виступ Кравчука аудиторія зустріла несхвально, навіть вороже. Намагалася захищати політику Зеленського нардепка від «Слуги народу» Олена Мошенець.

Але, на мій погляд, вона справляла досить жалюгідне враження. Її аргументація не витримувала критики. Замість конкретних відповідей була загальна демагогічна балаканина... Не додала оптимізму й фраза ексміністра екології Остапа Семерака: «Нинішня політика Києва — це гра на користь Росії». До цього важко щось додати...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати